Sport
14.10.2023. 23:11
Beta

Dva poništena gola

Orlovi bez sreće: Poraz od Mađara

1
Izvor: Beta / AP / Denes Erdos

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u Budimpešti od Mađarske rezultatom 1:2, u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Mađarska je na prepunoj "Puškaš areni" povela u 20. minutu golom Barnabaša Varge, izjednačio je Strahinja Pavlović u 33, da bi pobedu domaćem timu doneo Roland Šalaj u 34. minutu.

Srbija je, posle drugog poraza od Mađara u ovim kvalifikacijama, druga na tabeli Grupe G sa deset bodova, odnosno ima tri boda manje od prvoplasirane Mađarske, uz utakmicu više. 

Srbija je bila opasnija na početku utakmice, ali nije uspela da dve dobre prilike pretvori u gol.

Najpre je Mijat Gaćinović izbio ispred golmana Mađarske, ali niti je šutirao na gol niti proigrao Milinković Savića pa je šansa propala. Potom je novi brz napad pokrenuo Živković, ali nije uspeo da na vreme doda loptu Mitroviću.

U 20. minutu usledila je kazna na drugoj strani. Loic Nego je pobegao Aleksi Terziću i potom poslao loptu u sredinu gde je dočekao Varga kojem nije bilo teško da je pošalje u mrežu.

1
Izvor: Beta / AP / Denes Erdos

Srbija je izjednačila u 33. minutu preko Pavlovića koji je bio najbolji u skoku posle kornera koji je izveo Živković. Međutim, slavlje izabranika Dragana Stojkovića nije dugo trajalo pošto je Mađarska minut kasnije ponovo povela sjajnim golom Šalaja.

Srbija je još ofanzivnije počela drugo poluvreme, dva puta je u razmaku od nekoliko minuta Mitrović zatresao mrežu Mađara, ali su oba pogotka poništena zbog ofsajda.

Mađarska je zapretila u 68. minutu kada je Varga glavom pogodio prečku, ali samo dva minuta kasnije Srbija je u jednom napadu dva puta pogodila stativu - prvo Tadić, a potom i Pavlović.

1
Izvor: Beta / AP / Denes Erdos

Do kraja meča je Srbija bila opasnija, ali nije uspela da izbegne poraz.

Fudbaleri Srbije će naredni meč u kvalifikacijama igrati za tri dana kada će u Beogradu dočekati Crnu Goru, dok će u poslednjem kolu ugostiti Bugarsku.

Na drugoj strani, Mađarima su do kraja kvalifikacija ostale tri utakmice - protiv Litvanije, Bugarske i Crne Gore.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve