Sport
29.11.2023. 21:30
R.E.

Goran Ivanišević

Nije samo Novak najbolji. Njegov trener je kandidovan za OVU nagradu

Goran Ivanišević 23.11.2023.
Izvor: EPA/ANDREJ CUKIC

Hrvat Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, kandidovan je za nagradu "Najbolji trener 2023. godine", saopšteno je na zvaničnom sajtu Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP).

Za nominacije za najboljeg stručnjaka glasali su teniski treneri.

Uz Gorana Ivaniševića kandidati su još Kreg Bojnton (trener Huberta Hurkača), Deren Kejhil i Simone Vanjoci (treneri Janika Sinera), Huan Karlos Ferero (trener Karlosa Alkaraza) i Brajan Šelton (trener Bena Šeltona).

U kategoriji "Povratnik godine" kandidati za nagradu su: Aleksander Zverev, Jan-Lenard Štruf, Dominik Kepfer i Gael Monfis. Kandidati za nagradu "Stefan Edberg", koja se dodeljuje igraču koji se tokom cele godine ponašao na najvišem nivou profesionalizma i integriteta i koji se sa svojim kolegama takmičio sa najvećim duhom poštenja i promovisao je igru svojim aktivnostima van terena su Karlos Alkaraz, Grigor Dimitrov, Hubert Hurkač i Janik Siner.

U kategoriji "Igrač koji je najviše napredovao" nominovani su Janik Siner, Ben Šelton, Mateo Arnaldi i Kristofer Jubenks. Kandidati za nagradu za najboljeg mladog tenisera koji je napredovao su Flavio Koboli, Artur Fils, Aleks Mikelsen, Dominik Striker i Luka van Aš. Dobitnici svih ATP nagrada biće objavljeni tokom nedelje dodele nagrada, koja počinje 11. decembra.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novak "podebljao" rekord
1

ATP lista

27.11.2023. 10:25

Novak "podebljao" rekord

Srpski teniser Novak Đoković započeo je u ponedeljak zvanično 401. nedelju na prvom mestu ATP liste, čime je nastavio da uvećava sopstveni rekord.
Close
Vremenska prognoza
moderate rain
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve