Sport
04.06.2019. 15:22
R.E./Marca/Foto:EPA

GOTOVO JE: Luka Jović je novi igrač Real Madrida

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Višemesečnim spekulacijama konačno je došao kraj, Luka Jović je novi igrač Real Madrida.

Kako Marca piše Jović je potpisao ugovor na šest godina, a transfer je vredan 60 miliona evra, od čega 30 odsto ide na račun Benfike.

 

Povezane vesti - KOSTIĆ: Jović će biti najbolji napadač u Evropi. 

"Odlazak Jovića je veliki gubitak za nas. Ali smo dobili finansijsku ponudu koju nismo mogli da odbijemo - potvrdio je transfer Fredi Bobić, sportski direktor Ajntrahta iz Frankfurta i dodao:
"Bilo je jasno da postoji financijski prag za koji bismo ga prodali. Za nas je to dobar i važan transfer. Želimo mu sve najbolje u budućnosti. Ima sve kvalitete za sjajnu karijeru. Ponosni smo što smo mogli da ga podržimo na tom putu", dodao je Bobič.

Ajntraht se preko svog zvaničnog tviter naloga zahvalio srpskom reprezentativcu na svemu što je uradio za klub i poželeo mu sreću u nastavku karijere.

 

Real Madrid je posle katastrofalne sezone u kojoj su ostali kako bez titule u domaćem prvenstvu tako i bez Lige šampiona, krenuli u renoviranje tima. Zidanu je Jovićevim potpisom ispunjena jedna od najvećih želja u letenjem prelaznom roku, ali se na spisku prioriteta nalaze još i Azar i Mendi.

Iako ima tek 21 godinu, Jović je u tek završenoj sezoni postigao 27 golova i tome dodao sedam asistencija. Ukoliko ovako nastavi i u Španiji, nema sumnje da će u budućnosti predstavljati jednog od najboljih igrača Evrope i prvu uzdanicu Zidana u pohodu na nove trofeje.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve