Sport
07.04.2023. 19:30
Beta

Mančester siti

Gvardiola: "Reći ću vam tajnu..."

Gvardiola
Izvor: EPA / ADAM VAUGHAN

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da čak ni on nije bezbedan kada je u pitanju otkaz, pošto zahtevi fudbalskih klubova u Premijer ligi postaju sve veći.

Do sada je ove sezone u Premijer ligi otpušteno 12 trenera, što je rekord, a Gvardiola veruje da se kultura u Engleskoj promenila.

"Rezultati su važni, ali ako plan uspe. U ovoj zemlji, kada sam bio mlađi, uvek je bila tradicija da se zadrže treneri. Danas, uz različite vlasnike i veliki pritisak i mnogo ulaganja... Sa jedne strane, razumem. Svi su pod velikim pritiskom. Trener, uprava. Ljudi veruju u promene, pošto veruju da mogu da budu bolji. Ponekad to uspe, a ponekad ne. Svi treneri znaju. Ako se ne dogodi, uvek rizikujete", rekao je Gvardiola, preneo je Skaj.
 

Upitan da li je u karijeri uspeo da izbegne otkaz znajući pravi trenutak kada da napusti klub, Gvardiola je rekao: "Reći ću vam tajnu: mi pobeđujemo".

"Da ne pobeđujemo, dobio bih otkaz. Nisam smenjen jer smo tokom godina pobeđivali u mnogo utakmica", naveo je španski trener.

Siti je aktuelni šampion Premijer lige, ali je trenutno drugi na tabeli sa osam bodova manje i utakmicom manje od prvoplasiranog Arsenala. Siti će u subotu igrati na gostujućem terenu protiv Sautemptona, a Arsenal će dan kasnije igrati na Enfildu protiv Liverpula.

"Ako izgubimo bodove Arsenal će unapred biti šampion. Ako pobedimo, mogli bismo na kraju da budemo šampioni. Navikli smo na to, pa to nije problem. Ne vidim prednost u tome što mi igramo pre njih. Kada smo se borili sa Liverpulom za titulu, igrali smo pre ili posle", rekao je Gvardiola.
 

Sautempton je poslednji na tabeli, a Gvardiola je rekao da njegova ekipa neće potceniti protivnika.

"Sada svaka ekipa igra za nešto, to je isto važna borba za Premijer ligu. Svaka utakmica ima svoje karakteristike i morate da bude spremni, sa Sautemptonom je uvek bilo teško. Otkako smo one godine osvojili 100 bodova u 94. minutu, u utakmici koju smo dobili, oni su bili mnogo bolji od nas. Uvek je bila teška, teška utakmica, ni sutra neće biti izuzetak", naveo je Gvardiola.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da li je Gvardiola zaista najbolji trener na svetu? (ANKETA)
Gvardiola

"Forfortu"

19.10.2022. 14:05

Da li je Gvardiola zaista najbolji trener na svetu? (ANKETA)

Ni Karlo Anćeloti, ni Murinjo, ni Jirgen Klop... Već Pep Gvardiola! Menadžer Mančester sitija najbolji je trener na svetu po izboru britanskoh magazina "Forfortu".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve