Sport
14.06.2021. 10:45
R.E.

MVP neodlučan

Hoće li Jokić igrati na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Beogradu?

Nikola Jokić
Izvor: EPA / SHAWN THEW

Nikola Jokić definitinvno nije na najbolji način završio ovogodišnju sezonu u NBA ligi, koja je po mnogo čemu bila za pamćenje.

Denver je sinoć doživeo i četvrti poraz (125:119) od Finiks Sanasa u polufinalu plej-ofa Zapadne konfrencije, a MVP sezone Nikola Jokić napustio je igru krajem treće četvrtine zbog isključenja. 

Jokiće je morao da napusti igru pri vođstvu 83:75 za goste, kada je napravio nesportski faul nad Kameronom Pejnom, zbog čega se stvorila velika gužva na terenu. Srpski centar je za 28 minuta u igri ostvario dabl-dabl učinak - 22 poena (9/17 iz igre, 1/4 trojke, 3/4 slobodna bacanja) i 11 skokova, uz četiri asistencije i jedne blokade.

Za Jokića je ovogodišnja NBA sezona završena. Koliko će odmarati do početka naredne klubske sezone zavisiće isključivo od njegove odluke da li će se pridružiti drugovima iz reprezentacije na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Beogradu.

Upravo to je bilo jedno od pitanja koje su novinari postavili Jokiću nakon duela sa Finiks Sansima.

"Ne znam. Tek sam završio NBA sezonu", odgovorio je Jokić novinarima, nakon što je Denver u polufinalu Zapada eliminisan od Finiksa.

Do početka kvalifikacionog turnira u Srbiji ima nešto više od dve nedelje (29. jun do 4. jula). Rivali srpskom timu u grupi biće Filipini, Dominikanska republika, dok su u drugoj grupi Italija, Portoriko i Senegal.

Na Olimpijske igre u Tokiju će ići samo pobednik turnira, a mi se nadamo da će naša reprezentacija nastupati u najjačem sastavu.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve