Sport
25.07.2022. 10:50
R.E.

Svetsko prvenstvo

Ivana Vuleta: Ne znam koliko njih ovo treba da čuje ali...

1
Izvor: Beta/AP / Charlie Riedel

Srpska atletičarka Ivana Vuleta osvojila je sedmo mesto u skoku udalj na Svetskom prvenstvu u Judžinu.

Vuleta je u prvoj seriji u finalu prestupila, u drugoj je skočila 6,67 metara, da bi u trećoj ponovo gazila dasku i kao osma izborila dodatna tri pokušaja.

Upravo njen treći skok, u kojem je ostvarila rezultat za srebro (7,02 metara), obeležio je finale jer je poništen zbog milimetarskog prestupa. 

1
Izvor: Beta/AP / David J. Phillip

Iako su mnogi gledaoci komentarisali kako je "pokradena" najbolja srpska atletičarka je na svom Facebook nalogu otklonila sve dileme napisavši - "Ukratko, ovo je prestup".

Vuleta je u četvrtoj i petoj seriji skočila identičnih 6,84 metra, a u poslednjoj 6,75.

Ona se nakon finala oglasila putem društvenih mreža i poslala sledeću poruku: 

"Ne znam koliko njih ovo treba da čuje ali... Jureći za rezultatima, toliko toga prođe van tvog radara. Ne prihvatam činjenicu da pognute glave treba da napustaš zaletište, strepiš od mišljenja i komentara drugih, pritom zaboravljajući da je jedino važan bio napor, tvoj put i tvoja borba koje ti iznosiš na borilište, niko drugi. Neosporno, ja svoju dugu karijeru privodim kraju, prihvatajući sve dobre i loše dane (loših dana u godini ima ipak, mnogo više) i ovaj dan ne doživljavam kao neuspeli jer nije, ali kao čoveku, gorak utisak mi stvaraju teški razgovori sa devojkama sa kojima skačem godinama, sve suze, neutešne reči i zagrljaji koje krišom delimo jer ne smeš da pokazeš da te to ipak slama. Jer nemaš prava na loš dan, nemaš prava da zastaneš, ne smeš da ispadneš slabić. Ipak, pokušavam da ih ohrabrim da je sport mnogo više od medalja, makar i malo, svojim primerom i koliko mogu. Neki dožive da osete slast istih, neki nikada ali je ulog kod svih isti – daju sve što imaju. Svoje vreme, svoje zdravlje, fizičko i mentalno, beskompromisnu žrtvu sledeći svoje snove. Ovo je samo još jedan od onih dana koji će proći kao i svaki drugi", napisala je Ivana Vuleta. 

 

 

Aktuelna olimpijska šampionka, Nemica Malaika Mihambo odbranila je svetsko zlato skokom od 7,12 metara, dok je srebro pripalo Nigerijki Ese Brume rezultatom od 7,02 metra.

Bronzu je samo jedinim ispravnim skokom osvojila Brazilka Letisija Oro Melo koja je sa preskočenih 6,89 metara postavila novi lični rekord.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Španović: Nikad "jeftinije" zlato
Ivana Španović, 3. 8. 2021.

Skok u dalj

03.08.2021. 09:16

Španović: Nikad "jeftinije" zlato

Neznam šta da kažem, nemam potrebu da nešto posebno pričam, niti da se pravdam, tako je - kako je. Hoću malo da mi se slegne i da vidim šta ću dalje, rekla je najbolja srpska atletičarka Ivana Španović, vidno razočarana nakon osvojenog četvrtog mesta u skoku u dalj na Olimpijskim igrama u Tokiju.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve