Sport
26.04.2023. 10:21
Beta

Trener objasnio...

Željko Obradović: "Tražio sam od Kevina da rešava poslednji napad"

1
Izvor: BETAPHOTO / Nebojsa Parausic

Trener Partizana Željko Obradović rekao je da je utakmica protiv Reala u Madridu bila "lepota košarke" i dodao da je tražio da Kevin Panter rešava poslednji napad u prvom meču četvrtfinalne serije Evrolige.

"Pozitivno je što smo dobili. Ovo je lepota košarke... Real Madrid je ozbiljna ekipa. Na kraju smo pobedili zahvaljujući šutu za tri poena. Drugu utakmicu moramo da igramo bolje, a pre svega pametnije... Od svega je najpozitivnija ova pobeda i to što imamo sigurno imamo dve utakmice u našoj Areni", rekao je Obradović novinarima u Madridu.

"Serija je otvorena i dalje, nemamo nijedan razlog da mislimo da smo nešto previše uradili jer igramo protiv tima koji je napravljen ne samo da igra na fajnal-foru, nego koji je jedan od glavnih favorita da osvoji Evroligu", dodao je on.

Košarkaši Partizana pobedili suu gostima ekipu Real Madrida sa 89:87, u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa Evrolige. Pobedu crno-belima doneo je kapiten Kevin Panter trojkom na 0,4 sekunde pre kraja.

"Tražio sam da Kevin odlučuje utakmicu. On to radi na treninzima, on je posvećen i zahvaljujući tome što radi na tom šutu beskonačno, to je za njega automatizam. On nikad nije prestao da veruje u sebe, kao ni ja", rekao je Obradović.

On je naveo da su neki igrači unosili potrebnu agresivnost i da je jedan od tih igrača Jam Madar koji je bio veoma važan igrač u drugom poluvremenu.

"Ali, kad se dobije utakmica na ovakav način, treba čestitati svima jer je ovo pobeda tima", rekao je Obradović.

Upitan da li bi tim mogao da naredni meč odigra "opuštenije", jer je obezbedio dva meča u Beogradu, Obradović je odgovorio: "Najveću grešku koju bismo mogli da napravimo je da igramo opušteno. To je prva stvar koju sam rekao igračima u svlačionici - da je sledeća utakmica ključna".

Druga utakmica ove serije na programu je u četvrtak, takođe u Madridu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

NBA rezultati: Jokićevih postigao 43 poena, ali...
1

Košarka

24.04.2023. 08:26

NBA rezultati: Jokićevih postigao 43 poena, ali...

Košarkaši Minesote izbegli su eliminaciju u prvoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige, pošto su na svom terenu savladali Denver posle produžetka sa 114:108 i smanjili na 3:1 u pobedama.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve