Sport
07.07.2023. 08:55
Beta

Paolo/Siniša

Da li će ovo biti najposećenija izložba ovog leta? (FOTO)

1
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

U Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu je otvorena izložba "U sećanje na: Paolo/Siniša", posvećena fudbalerima Siniši Mihajloviću i Paolu Rosiju, saopštilo je Ministarstvo kulture.

U okviru postavke izloženi su ključevi grada Novog Sada koje je ministarka kulture Maja Gojković, a tadašnja gradonačelnica, uručila Siniši Mihajloviću kada mu je dodeljeno priznanje počasnog građanina Novog Sada.

Izložba je organizovana po segmentima posvećenim Mihajloviću, Rosiju, međunarodnom i jugoslovenskom sportu i običnom životu, dodaje se u saopštenju.

Tema je posvećena ličnim karakteristikama u javnoj kulturi i javnom životu Srbije i Italije, a publika će izložbu moći besplatno da pogleda do 3. avgusta, od utorka do subote između 11 i 19 časova, a nedeljom od 11 do 18 časova.

Paolo Rosi preminuo je 2020. godine, a bio je italijanski fudbaler koji je tokom karijere sa Juventusom više puta bio šampion Italije, dok je sa reprezentacijom svoje zemlje postao i prvak sveta 1982. godine.

Siniša Mihajlović bio je srpski fudbaler koji je veći deo svoje karijere proveo u Italiji, gde je titule osvajao sa Laciom i Interom, ali je šampion bio i sa domaćom Vojvodinom i Crvenom zvezdom.

Nakon fudbalske karijere, bio je trener brojnih italijanskih klubova među kojima su Milano, Torino, Sampdorija, Fjorentina i Bolonja, a od 2012. do 2013. godine bio je i selektor Srbije. Preminuo je u decembru 2022. godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve