Sport
15.07.2023. 00:28
R.E.

Skandal

Zašto je torba Janika Sinera glavna tema Vimbldona

janik siner, 15. 7. 2023.
Izvor: EFE/ADAM VAUGHAN EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY

Italijanska teniska zvezda Janik Siner nije uspeo da pobedi Novaka Đokovića u polufinalnom meču Vimbldona u petak, ali je ipak postao glavna tema ovog takmičenja. Zapravo, njegova torba.

Vimbldon ima specifična pravila, a jedno od njih je da svi takmičari moraju da nose isključivo belu opremu. Naravno da su im u skladu sa tim i torbe. Međutim, Janik je to prekršio.

On se na Centralnom terenu pojavio noseći "Guči“ torbu i to sa prepoznatljivim dezenom ove modne kuće. Očekivano, kažu mnogi s obzirom na to da je reč o Italijanu, i to "Guči“ ambasadoru.

Tako je Siner (21) ušao u istoriju Vimbldona kao prvi teniser ikada koji je svoju opremu doneo u brendiranoj torbi i time napravio prekršaj jer na sajtu ovog turnira piše da igrači moraju da nose "belu odeću i opremu, što ne podrazumeva krem nijanse bele“. Takođe, propisani su i veličina, položaj i broj logotipa na rukavima igrača, kragnama, trakama za glavu, čarapama, pa čak i torbama za opremu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jannik Sinner (@janniksin)

Uzgred, ovo je prva godina da je ženama koje igraju na turniru dozvoljeno da nose ne-beli donji veš, kako bi ublažile "anksioznost oko menstruacije“.

Navodno, Siner je dobio dozvolu za svoju upadljivu torbu jer je "Guči“ zeleno svetlo za to dobio od Međunarodne teniske federacije i grend slem turnira, uključujući Vimbldon.

"Pogrešna torba“ podsetila nas je na prošlogodišnji turnir kada je Australijanac Nik Kirjos navodno kažnjen sa 14.000 dolara zbog crvenih patika i bejzbol kapu za meč četvrtog kola, kao i crvene kape za primanje trofeja za drugoplasirano mesto, od Kejt Midlton.

"Spajanje sporta i luksuzne mode na ovaj način je nešto što nikada ranije nije urađeno i osećam se izuzetno ponosnim što sam deo toga”, rekao je sada Siner, na konferenciji za novinare u Engleskoj.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

“Guči” obukao 68 blizanaca (VIDEO)
Guči, blizanci

Milano

26.09.2022. 11:22

“Guči” obukao 68 blizanaca (VIDEO)

Na Nedelji mode u Milanu nikada nije dosadno. To je manifestacija na kojoj najveći italijanski brendovi prikazuju svoje nove kolekcije na spektakularnim revijama koje basnoslovno koštaju, a oni manji se trude da im pariraju. Zato je svaki dan, od ukupno sedam, praznik za ljubitelje mode.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
05.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve