Sport
23.04.2020. 19:58
R. E. / Index. hr

JEDAN JE PELE: Da li je ovo najlepši gol svih vremena?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Za mnoge je Pele i danas najveći fudbaler koji je igrao ovu prekrasnu igru. Slavni Brazilac jedini se može pohvaliti s tri titule prvaka sveta, sa Santosom ima dve titule prvaka sveta i šest titula prvaka Brazila.

U karijeri je postigao više od 1.000 golova, a bio je igrač ispred svog vremena. Postizao je prekrasne golove, poput onog u finalu protiv Švedske kad je imao samo 17 godina, prenosi Index. hr.

Igrao se 55. minut finala kad je Pele postigao jedan od najslavnijih golova u istoriji, onaj gol koji se decenijama vrti na svim snimcima vezanim za Mundijale. Na Garinčovo dodavanje Pele u šesnaestercu prodaje ''sombrero'' švedskom golmanu i postiže gol za 3:1. Završilo je 5:2 za prvu titulu Brazila.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Ipak sam je Pele u jednoj TV emisiji rekao da mu to nije najljepši gol iako je sigurno važniji. Za svoj najljepši gol kaže da ga je postigao godinu dana kasnije u Sao Paolu protiv tamošnjeg Juventusa. Nažalost, snimak te utakmice nestao je zbog požara koji je zahvatio arhivu tamošnje nacionalne TV kuće.

Ipak, prema opisima samog Pelea i izjavama svjedoka, danas je kompjuterom animacijom rekonstruisan taj mitski gol.  Pele je izveo trostruki sombrero i potom postigao gol glavom.

https://www.youtube.com/watch?v=L5FyEk-cFnM

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
14°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve