Sport
24.03.2024. 11:45
R.E.

Intervju o kojem se priča

Jelena Janković dala intervju, posle tri godine ćutanja

Jelena Janković, 24. 3. 2024
Izvor: EPA / CAROLINE BLUMBERG

"Lepo je u penziji. Već tri godine sam majka, živim mirnim životom. Udaljila sam se od medija, ovo mi je prvi intervju posle mnogo godina", rekla je bivša teniserka Jelena Janković u intervjuu za slovenački "Dnevnik", prvi na koji je pristala posle tri godine "ćutanja".

"Želim mir i neću da budem u centru pažnje. Gde jedem, šta pijem i gde putujem, to su moje privatne stvari. Srpski mediji bi želeli više da znaju o mom životu ali poštuju ovaj moj stav", rekla je teniserka koja je nekada bila na prvom mestu WTA liste. 

Naravno da je govorila i o Novaku Đokoviću, za koje je rekla da je "fenomen".

"Sve što je investirao u sebe i svoje voljene, vratilo mu se višestruko. Zato uvek ističem koliko je važno poštovati svoje telo. Život je kratak, a sportsko putovanje je samo deo tog putovanja. Teško je i zamisliti kroz šta telo sportiste sve prolazi tokom putovanja, promena vremenskih zona i brojnih mečeva, a Novak je pronašao formulu koja sve to dozvoljava. On je neverovatan u svakom smislu. Za njega nema granica".

Interesantno je da je Jelena Janković teniserka koja je bila broj 1, a bez osvojenog grend slema.

"Biti najbolji na svetu je veliki podvig, dok grend slem može da osvoji i 50. ili 100. teniserka na svetu. Naravno, da bih volela da sam osvojila i neki pehar velike četvorke. Ali najčešće me je sprečavala Žastin Enan, koju sam nekoliko puta imala na kolenima ali se uvek izvlačila", rekla je u intervjuu za "Dnevnik".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
24°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve