Sport
13.06.2023. 14:21
Beta/Ap

Jokićev rodni grad

Kako je Sombor proslavio NBA titulu (FOTO)

1
Izvor: Beta/AP / Darko Vojinovic

Samo što se razdanilo kada su najvatreniji navijači košarkaša Nikole Jokića u njegovom rodnom gradu Somboru uzvikivali "MVP" i proslavljali prvu šampionsku titulu Denvera u NBA ligi.

Denver je jutros osvojio šampionsku titulu pošto je u petoj utakmici pobedio Majami sa 94:89 i slavio u finalnoj seriji sa 4:1.

Jokić je jutros postigao 28 poena i imao je 16 skokova i proglašen je najkorisnijim igračem (MVP) finalne serije.

On je postao prvi igrač u istoriji koji je u plej-ofu u jednoj sezoni bio najbolji strelac, skakač i asistent lige. Postigao je 600 poena, imao 269 skokova i 190 asistencija.

U izjavi posle utakmice, srpski centar rekao je: "Vreme je da idem kući".

U Srbiji, maloj balkanskoj zemlji, jun je mesec koji njeni stanovnici nikada neće zaboraviti. Osim titule u NBA ligi, naciju je obradovao i uspeh tenisera Novaka Đokovića, koji je u nedelju trijumfovao na Rolan Garosu i osvojio rekordnu 23. grend slem titulu.

"To je sjajno. Mislim da se ovako veliko dostignuće nikada neće ponoviti", rekao je otac srpskog košarkaša Branislav Jokić, koji zajedno sa sinom vodi štalu konja. Noseći plavu majicu Denvera, Branislav Jokić rekao je da niko nije mogao da predvidi uspeh njegovog sina kao košarkaša, koji je "u jednom trenutku imao i višak kilograma", da pređe da igra u regionalnu ligu a zatim i potpiše prvi ugovor sa Nagetsima.
 

"Bilo je nešto posebno u njemu. Retko to u današnje vreme pominjem, ali jednostavno sam znao da će biti dobar košarkaš. Ali, tada niko nije znao koliki će uspeh postići", naveo je on.

Dodao je da je njegov sin, iako je naporno trenirao da dostigne najviši nivo, uvek gajio ljubav prema konjima i da je želeo da se bavi time.

Jokić je 2014. godine kao 41. pik na draftu otišao u NBA ligu i postao tek treći košarkaš koji je kao pik iz druge runde bio MVP finala.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve