Sport
29.07.2021. 10:55
Tanjug

Damir Mikec

"Još nisam svestan da je medalja oko mog vrata" (FOTO)

Damir Mikec
Izvor: TANJUG / MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Neizmerno sam srećan, ali i dalje nisam svestan da je medalja oko mog vrata, rekao je danas strelac Damir Mikec, osvajač olimpijskog srebra.

"Mojim koleginicama (tekvondo Milica Mandić i Tijana Bošković) je taj osećaj poznat, ja sam se sada prvi put oprobao. Počastvovan sam što sam u svom sportu uspeo da stignem do medalja na svim frontovima. Sada smo na četiri medalje, mi odavde sada navijamo za njih. Bili smo blizu još jedne u miksu sa Zoranom Arunović, to ostavlja gorak ukus", rekao je Mikec na konferenciji za medije nakon što je došao u Beograd.

"Nadam se da će me u narednim danima 'puknuti u glavu' koliko je ovo veliki uspeh. Daću sve od sebe da se kvalifikujem za Pariz. Pozivam Milicu da to isto učini", kaže Mikec.

Prva medalja za Srbiju!

Srebro za Damira Mikeca

Damir Mikec, 24. 7. 2021.

Srebro za Damira Mikeca

24.07.2021. 08:02

Prva medalja za Srbiju!

On je istakao da je emotivno doživeo doček od srpskog tima nakon osvajanja medalje.

"Krenu mi suze, pa stanu. Kada su me kolege sačekale, tad sam se raspadao. Kada ti oni čestitaju to je ono što vredi. To je prava sportska porodica, oni su bili srećni kao da su oni osvojili medalju", kažao je Mikec.

Trener Goran Mikec, Damirov brat, upitan ja kako izvlači najviše iz olimpijskog vicešampiona.

"Prvenstveno smo braća, pa sve ostalo. Kada se postave granice, sve je moguće. Videćemo da analiziramo situaciju i da se pripremamo za novi olimpijski ciklus", rekao je on.

Pogledajte fotogrfije: 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Aleksandar Kukolj: Ako sam dobar, onda sam njihov loš žreb
Aleksandar Kukolj, 17.7.2021

Intervju

27.07.2021. 14:10

Aleksandar Kukolj: Ako sam dobar, onda sam njihov loš žreb

On je neko za koga, čini se, u sportu i van sporta granica ne postoji. Šampion je Evrope i vicešampion sveta u džudou. Koliko sutra, možda, i olimpijski pobednik u ovom nadasve zahtevnom sportu. Za njega, Aleksandra Kukolja, može se još reći i da je lepo vaspitan mlad čovek, odgovoran otac i suprug, obrazovan i edukovan lik, mudar i odmeren intelektualac. U svakom trenutku i svakoj situaciji siguran je u sebe, ali i dovoljno inteligentan da bez imalo stida kad nešto ne zna upita onog ko to zna.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve