Sport
20.07.2021. 13:48
Tanjug

"Spreman sam"

Kako je Đoković ispraćen u Tokio (FOTO)

Novak Đoković
Izvor: FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković izjavio je da spreman da odigra najbolji tenis na predstojećim Olimpijskim igrama.

"Najlepši mogući način da odem iz Beograda uz ovoliku podršku medija i svog naroda. Imam najviše ambicije, idem na zlato, to nije tajna. To je veliki cilj, velika ambicija još pre početka ove sezone, četiri grend slema i medalja na OI", rekao je Ðoković na konferenciji za medije pred polazak za Tokio.

Novak Đoković
Izvor: FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

"Spreman sam, odmoran da odigram najbolje što mogu. Kada igrate za svoju zemlju to je najveća čast, privilegija. To su najlepši momenti koje jedan sportista može da doživi. Retki su momenti kada mogu da učestvujem u nekom timskom takmičenju. Imamo sa sreće da osovjim Dejvis kup, fali mi olimpijsko zlato", rekao je Ðoković.

Srpski teniser istakao je da nastup na Olimpijskim igrama poseban za svakog sportistu.

"Olimpijske igre su najveća sportska smotra i ne možete da doživite taj osećaj kao sportista nigde kao na OI. Prvo, predstavnik ste svoje zemlje. Drugo, takmičite se sa najboljim sportistima na svetu. Ono što OI razlikuje od ostalih takmičenja je činjenica da ste u olimpijskom selu sa sportistima iz svih zemalja i sportova i da imate mogućnost da delite vreme sa njima. To je čega se rado sećam sa OI. To je nezamenljiv osećaj koji mi je podstrek za dalju karijeru", poručio je Ðoković.

Đoković se osvrnuo se i na pripeme pred Tokio.

"Ne bih rekao da je nekonvencionalan način pripreme, već izvlačenje najboljeg iz uslova u kojima se nalazim. Ne može sve idealno da bude. Ja sada imam više uloga u svom žiotu od tenisera. I otac sam i suprug, pa moram da se posvetim i familiji kada nisam na turnirima. Imao sam odlične pripreme, dobar sparing sa kondicionim trenerom. Bilo je odlično vreme i atmosfera koji su mi dali vetar u leđa koji nosim sa sobom u Tokio".

Što se tiče konkurencije na Olimpijskom tuniru, Ðoković je istakao da neće biti lako uprkos izostanku nekih tenisera.

"Iako ima otkaza nekih igrača iz vrha, ali dosta njih je i tamo. Pre svega bih izdvojio Medvedeva, Cicipasa i Zvereva. Dug je turnir, svašta može da se desi. Treba doći do finala. Olimpijske igre nose pritisake, očekivanja i emocije. Drugačije je od ostalih turnira, ali trudiću se da tretiram OI kao bilo koji drugi turnir kako bih ostao usredsređen na cilj", zaključio je Ðoković.

On je u Tokio ispraćren aplauzima uz himnu "Bože pravde", koju je pevao pred novinarima na aerodromu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ide u Tokio!
Novak Đoković

Dobra vest

15.07.2021. 22:42

Ide u Tokio!

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković saopštio je večeras da će igrati za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve