Sport
30.08.2021. 22:32
R.E.

Košarkaške legende

Kakva slika: Razija Mujanović i Dino Rađa zajedno posle 33 godine!

košarka
Izvor: Shutterstock

Nekada veoma popularni košarkaši Razija Mujanović i Dino Rađa, našli su zajedno nakon više od 30 godina. Do susreta je došlo na Kopaoniku, a povodom održavanja Međunarodnog festivala sportskog filma, gde su im uručene nagrade za životno delo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kosarka24.com (@kosarka24)

"Susret nakon 33 godine! Košarka u malom prstu – stari dobri Dino Rađa”, napisala je Razija Mujanović na svom Facebook profilu. 

Ova bivša jugoslovenska košarkašica, poreklom iz Bosne, je igrajući u Jedinstvu osvojila titulu šampiona Evrope 1989. godine, a potom je karijeru nastavila u italijanskom klubu Bari, ali i u Americi. U svim klubovima u kojima je igrala bila je među najboljima, a četiri puta je proglašavana najboljom igračicom Evrope. U FIBA Kući slavnih je od 2017. godine. 

Dino Rađa je takođe košarkaška legenda, rođen je u Splitu, a ostvario je veoma uspešnu karijeru u nekoliko klubova. Osvajač je dve olimpijske medalje, svetski je prvak, višestruki klupski prvak Europe, i veoma uspešan NBA igrač.

Na festivalu na Zlatiboru je prikazan film "Rađa", koji je dobio nagradu za najbolji dugometražni dokumentarni film, dok je veliku nagradu festivala za najbolje ostvarene dobio film "Igra mog života" o živopisnom putu Bore Stankovića, piše "Košarka 24". 

Pogledajte film koji je o njemu upravo obajvio NBA: 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Košarkaši Partizana: Ako te Željko pozove... (VIDEO)
Željko Obradović, 12. 8. 2021.

"Čast raditi sa njim"

12.08.2021. 15:05

Košarkaši Partizana: Ako te Željko pozove... (VIDEO)

Košarkaši Partizana Aleksa Avramović i Dušan Miletić rekli su da je rad sa trenerom Željkom Obradovićem sjajan, iako su treninzi naporni.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve