Sport
06.12.2023. 12:15
Beta

Šampionka 2018. godine

Australijan open: Specijalna pozivnica za mamu Karolinu

1
Izvor: EPA / EFE / Jose Mendez

Danska teniserka Karolina Voznijacki dobila je specijalnu pozivnicu za učešće na Australijan openu u Melburnu u januaru, saopštili su organizatori.

Posle trogodišnje pauze zbog osnivanja porodice, bivša prva teniserka sveta i osvajačica Australijan opena iz 2018. godine, vratila se takmičenjima u avgustu. Igrala je na US Openu, gde je u četvrtom kolu izgubila od Amerikanke Koko Gof, koja je kasnije osvojila trofej.

"Imam toliko divnih uspomena na Melburn, a osvajanje titule je najbolji trenutak u karijeri. Melburn mi je jedan od najomiljenijih gradova i jedva čekam da dođem sa porodicom i decom. To je turnir na kome se osećam izuzetno prijatno, volim loptice, volim teren, volim navijače", rekla je Voznijacki, preneo je Skaj.

"Nadam se da ću dobiti lepu dobrodošlicu, sigurna sam da hoću, to je zaista posebno mesto. Zaista sam zahvalna na vajldkarti i mogućnosti da se ponovo takmičim na Australijan openu u januaru", dodala je danska teniserka, kojoj je titula u Melburnu jedini grend slem osvojen u karijeri.

Osim nje pozivnice su dobili i australijski igrači Kimberli Birel, Olivija Gadecki, Tejla Preston, Džejms Dakvort, Mark Polmans i Adam Volton.

Prvi grend slem turnir u sezoni Australijan open održaće se od 14. do 28. januara u Melburnu. U ženskoj konkurenciji titulu će braniti Beloruskinja Arina Sabalenka, a u muškoj srpski teniser Novak Đoković.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Osaka se vraća na Australijan openu
 NAOMI OSAKA EPA 07.09.2023.

Povratak s porodiljskog

07.09.2023. 11:43

Osaka se vraća na Australijan openu

Japanska teniserka Naomi Osaka, četvorostruka grend slem šampionka, koja se ne takmiči od septembra prošle godine, rekla je na marginama US Opena da se nada povratku na terene na Australijan openu 2024. godine.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
16.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve