Sport
05.03.2020. 18:50
R. E. / Vijesti

"KAZNA NIJE PRETERANA": Strazbur odbio žalbu Mišela Platinija

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Evropski sud za ljudska prava (CEDH) u Strazburu odbacio je u žalbu bivšeg predsednika UEFA-e Mišela Platinija na četvorogodišnju suspenziju koja mu je dosuđena jer je primio dva miliona dolara od Fide, ocenivši takvu kaznu "pravednom".

"Sud je utvrdio da, imajući u vidu ozbiljnost neprimerenog ponašanja, visoki položaj Mišela Platnija u vodećim telima Uefe i potrebu da se vrati ugled sportu i Fifi, kazna nije bila preterana ili proizvoljna", navodi se u saopštenju, prenose Vijesti.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(AP Photo/ Francois Mori)

To je peti put da je Platini izgubio pravnu bitku nakon što su etički i žalbeni odbori Fife, Sportski arbitražni sud (CAS) i Vrhovni sud Švajcarske izneli dokaze o pravednosti slučaja.

Povezane vesti - POMOGAO JE KOSOVU DA UĐE U UEFA: Platinija sada terete za malverzacije sa Katarom

Platini je 2015. pokušavao da zameni Sepa Blatera na čelu Fife, ali nije uspeo jer je otkriveno da je Blater 2011. odobrio da se Platiniju isplate dva miliona dolara za savetodavne poslove koju je bivši francuski fudbaler obavljao deset godina ranije.

Blater je suspendovan na  šest godina, a Platini na osam, što mu je CAS smanjio na četiri godine pa njegova suspenzija ističe u oktobru.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
moderate rain
12°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve