Sport
15.08.2023. 14:38
Beta

Ode Kerkez

Čukarički ostao bez trenera, pa ekspresno našao novog

trener, pištaljka
Izvor: Shutterstock

Fudbalski trener Dušan Kerkez nije više šef stručnog štaba Čukaričkog, saopštio je klub sa Banovog brda.

"Imao sam sastanak sa direktorima kluba, razgovarao sam i sa predsednikom, u ovom trenutku je to bilo najbolje rešenje. Ovde sam zaista proveo godinu i nešto fenomenalnih dana", rekao je Kerkez.
 

Kerkez je krajem maja prošle godine preuzeo Čukarički i sa klubom stigao do trećeg mesta u Super ligi Srbije i finala Kupa.

Posle tri odigrane utakmice ove sezone Čukarički zauzima četvrto mesto u Super ligi Srbije sa sedam bodova.

U prošlom kolu Čukarički je na svom terenu odigrao nerešeno 2:2 sa ivanjičkim Javorom.

Kerkez se zahvalio na saradnji igračima i svim ljudima u klubu.

"Hvala i svim ljudima koji su dolazili da gledaju i da bodre Čukarički. Ponosan sam na ono što smo uradili, ostajemo prijatelji za ceo život i ovaj klub će u meni uvek imati velikog navijača", dodao je 47-godišnji trener.

Kerkez je istakao da želi sreću timu u nastavku sezone, u prvenstvu i u Evropi.

 

"Klub i ovi igrači to zaslužuju. Idemo dalje, ponavljam, kao prijatelji. Nikad se ne zna, možda se i vratim ovde jednog dana", ocenio je on.
 

On je rekao da je posle 20 godina u inostranstvu želeo da se vrati u Srbiju.

"Bilo je lepo, zanimljivo, bilo je uspona i padova, ali verujem da smo cilj ostvarili, osvojili smo treće mesto, igrali finale Kupa Srbije. Bio sam deo te slagalice, pomogao sam koliko sam mogao. Još jednom, želim ekipi mnogo sreće", istakao je Kerkez, koji je pored Čukaričkog vodio i kiparski AEL.

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević poželeo je sreću Kerkezu u nastavku trenerske karijere.

"Prijatelji smo, i ostaćemo prijatelji za ceo život. Ovo su normalne stvari i dešavaju se, naš cilj je bio da malo razmrdao ekipu pred izuzetno bitne mečeve u Super ligi i one koji nas očekuju u Evropi", zaključio je Matijašević.

Čukarički je brzo reagovao i našao zamenu za Kerkeza. Već od narednog kola, kada Čukarički bude gostovao IMT-u, ekipu će sa klupe voditi Igor Matić. 

Matić (42) je nastupao za Čukarički od 2012. do 2017. godine, a kao kapiten je u sezoni 2014/15. vodio klub sa Banovog brda do trofeja u Kupu Srbije.

Po završetku igračke karijere Matić je postao direktor omladinske škole Čukaričkog, da bi od marta 2021. godine bio na funkciji koordinatora instruktorske službe Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Takmičenje u Evropi Čukarički kreće naredne nedelje, kada u plej-ofu za Ligu Evropa igra protiv boljeg iz duela Olimpijakos - Genk.

Grčki tim je u prvom meču na svom terenu slavio sa 1:0.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve