Sport
30.12.2022. 22:30
Beta

Evroliga

Zvezda poklekla pred Barsom u produžetku

1
Izvor: BETAPHOTO / IVICA VESELINOV

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Beogradu posle produžetka od Barselone rezultatom 94:99 (17:28, 23:15, 25:14, 19:27, 10:15), u utakmici 16. kola Evrolige.

U ekipi Zvezde najefikasniji su bili Filip Petrušev sa 24 poena uz devet skokova i Nemanja Nedović sa 24 poena uz sedam asistencija.

Luka Mitrović postigao je 18 poena uz osam skokova, a Ognjen Dobrić 14 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Barselonu je predvodio Tomas Satoranski sa 19 poena i 10 asistencija, Kori Higins postigao je 15 poena, a Aleks Abrines 14.

Nikola Mirotić pobedi je doprineo sa 12 poena, ali i "trojkom" u poslednjim trenucima regularnog dela kojom je obezbedio produžetak.

Srpski košarkaš Nikola Kalinić je ubacio sedam poena.

Barselona je vodila tokom najvećeg dela prve četvrtine predvođena Satoranskim koji je postigao četiri "trojke". Zvezdu je u igri držao Petrušev, koji je postigao devet poena u toj deonici, ali je njegova ekipa imala zaostatak od 11 poena, 17:28.

Posle četiri i po minuta igrač Zvezde Luka Vildosa izašao je iz igre zbog povrede i nije se vraćao na teren.

Španski tim je dobro počeo drugu četvrtinu, pa je posle "trojke" Abrinesa poveo sa 34:19. Crveno-beli su uzvratili velikom serijom i preokrenuli na 36:34. Seriju je prekinuo i izjednačio Jan Veseli. U završnici četvrtine Barselona je serijom 5:0 izvukla prednost od 43:40 kojom je otišla na poluvreme.

Barselona je u trećoj četvrtini imala četiri razlike, ali je Zvezda preokrenula preko Petruševa, koji je sa devet uzastopnih poena doneo vodjstvo 61:55. Posle toga koš je postigao i Dobrić za do tada najveće vodjstvo 63:55, a sa osam razlike crveno-beli su ušli u poslednju četvrtinu.

Nedović je sa četiri vezana poena doneo 12 razlike, gosti su postigli "trojku", ali je Mitrović uzvratio i doneo 72:60. "Dvojkom" Higinsa i sa dve uzastopne "trojke" Abrinesa, Barselona je prišla na 68:72. Dobrić je pogodio jedno bacanje, a sa druge strane "trojku" je ubacio Higins za minus dva.

Dobrić, Nedović i Mitrović doneli su osam razlike 79:71, a zatim su Sertač Šanli i Abrines izjednačili na 79:79. Dva bacanja pogodio je Nedović, Barselona nije iskoristila napad, a fauliran je Stefan Marković, koji je pogodio bacanje za 82:79.

Na drugoj strani prekršaj je bio na Abrinesu koji je pogodio oba slobodna bacanja, a isto je učinio i Nedović za nove tri razlike. Barselona je imala osam sekundi za napad, a iz teške situacije "trojku" je pogodio Mirotić za produžetak.

Na početku produžetka trener Barselone Šarunas Jasikevičijus dobio je tehničku grešku, a bacanje je ubacio Nedović. Odmah je "trojku" postigao Higins, a zatim je njegov trener isključen posle druge tehničke. Nedović je ponovo bio precizan sa penala, a zatim je "trojku" ubacio Dobrić.

Barselona je posle toga povela "trojkom" Satoranskog, a zatim je koš postigao i Veseli za tri razlike, 92:89. Imala je Barselona je u tri navrata četiri razlike, Zvezda je sa penala spuštala na dva poena, ali je posle neuspešnog napada faulirala na drugoj strani Veselog, koji je pogodio jedno bacanje za 99:94 i postavio konačan rezultat.

Zvezda sada ima osam pobeda i osam poraza, a Barselona 11 pobeda i pet poraza.

U sledećem kolu Zvezda će 6. januara igrati na gostovanju protiv Valensije, a Barselona će dan ranije dočekati Virtus.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Kampaco došao za mnogo manji novac nego neki igrači i treneri"
Fakundo kampaco

Nebojša Čović

26.12.2022. 23:05

"Kampaco došao za mnogo manji novac nego neki igrači i treneri"

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da narednih dana očekuje da bude rešen nesporazum sa Evroligom oko igranja Fakunda Kampaca, kao i da je argentinski igrač došao za mnogo manji iznos u odnosu na igrače drugih klubova.
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve