Sport
12.01.2023. 18:40
Beta

Stigao Amerikanac

MZT se pojačao pred duel sa Partizanom

Košarka
Izvor: AAP / JAMES GOURLEY

Američki košarkaš Abdul-Malik Abu (203 сentimetra) novo je pojačanje MZT Skoplja na poziciji centra, saopštio je makedonski šampion i ABA ligaš.

On će zameniti Sameta Jigitoglua, koji je otkupio ugovor kako bi se vratio u Tursku.

"Abu je snažniji i iskusniji od turskog košarkaša, što nam daje nadu za mnogo veći doprinos centarske linije u susretima koji su pred nama. Prave se napori da odmah dođe u Skoplje i da se do nedelje obave sve administrativne formalnosti, da bi u plavo belom dresu debitovati već u duelu ABA lige sa Partizanom u Beogradu, zakazanom za ponedeljak", navedeno je u saopštenju uprave MZT.

Abdul-Malik Abu je košarkaš koji se dobro snalazi na pozicijama "četiri" i "pet" i od kojeg u MZT očekuju da "donese čvrstinu u reket".

Dolazi iz Izraela, gde je nastupao za Hapoel Galil Elion, a prethodno je igrao za bundesligaša Vurzburg, korejski prvoligaš Čangvon, turski Beledijespor, Sporting iz Lisabona i Vrijednosnice Osijek, što mu je bio prvi međunarodni transferfer.

Abu ima iskustvo nastupa u NCAA šampionatu, kada je pohađao Državni univerzitet Severne Karoline. Tada je prosečno beležio 11,8 poena i sedam skokova po meču.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

KK Partizan se rastao sa plejmejkerom
Partizan

Gregor Glas

04.01.2023. 17:30

KK Partizan se rastao sa plejmejkerom

Slovenački košarkaš i dosadašnji igrač Partizana Gregor Glas karijeru će nastaviti u Cedevita Olimpiji, saopštili su crno-beli.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve