Sport
28.12.2022. 18:15
Beta

Evroliga

Partizanov recept za Bajern: Sprečiti kontre i šut za tri poena

1
Izvor: Beta / ABA LIGA/Partizan NIS

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da će u meču protiv Bajerna biti najvažnije da se spreče kontre i šut za tri poena rivala, kao i da se njihov skok u napadu svede na minimum.

"Najbitnije je da sprečimo njihove kontre, šut za tri poena i da probamo da svedemo skok u napadu na minimum", rekao je Obradović za klupski sajt.

Košarkaši Partizana dočekaće u četvrtak od 20.30 časova u Beogradskoj areni ekipu Bajerna iz Minhena, u utakmici 16. kola Evrolige.

Partizan poslednji meč ove godine dočekuje na 12. mestu Evrolige sa šest pobeda i devet poraza, dok je Bajern 16. sa pet pobeda i 10 poraza.

Obradović je dodao da su tokom pripreme utakmice obratili pažnju na podatke i statistiku nemačkog tima.

"Gledajući sve, upečatljivo je to da su oni drugi najbolji ofanzivni tim što se tiče skoka u napadu, a da posle Baskonije šutiraju najviše za tri poena, što je negde oko 29 ispaljenih lopti. Takođe su tim koji mnogo polaže na igru u tranziciji. Kada nemaju igru u tranziciji, onda tačno znaju kada, zašto i gde treba da napadnu protivnika. Igramo protiv veoma ozbiljnog tima, čija je struktura jaka. Oni pokušavaju da menjaju odbranu, da igraju agresivno, ali sa izmenama", istakao je on.

Košarkaš Partizana Danilo Anđušić rekao je da je Bajern neugodan rival, iako se u poslednje vreme suočavaju sa problemima.

"Povređen im je najbolji igrač, Lučić, koji im sigurno fali u rotaciji. Nisu startovali najbolje ove godine ali uvek su neugodni, sa dobrim trenerom, dobro vođeni i sigurno neće biti lako. Imaće motiva da dođu i ostvare pobedu u Beogradu, pogotovu što očekujemo verovatno punu dvoranu. Nadam se da ćemo mi nastaviti sa dobrim igrama koje pružamo u poslednje vreme i da ćemo nastaviti pobednički niz", zaključio je Anđušić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Aca Petrović o tome da li hrvatski klubovi treba da igraju istu ligu sa Zvezdom i Partizanom
Aleksadar Petrović

"Nije normalno"

26.12.2022. 12:13

Aca Petrović o tome da li hrvatski klubovi treba da igraju istu ligu sa Zvezdom i Partizanom

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aleksandar Petrović napisao je nedavno na Twitteru da hrvatski klubovi, zbog velike razlike u budžetima, ne bi trebalo da igraju ABA ligu sa Crvenom zvezdom i Partizanom. NJegov tvit je privukao dosta pažnje, ali Petrović se na tome nije zaustavio.
Close
Vremenska prognoza
shower rain
12°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve