Sport
26.01.2023. 16:55
Beta

Derbi u Evroligi

Obradović: Moramo svih 40 minuta da odigramo maksimalno

1
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da njegova ekipa u predstojećoj utakmici protiv Crvene zvezde treba da popravi stvari koje nisu valjale u prvom evroligaškom derbiju i dodao da će crno-beli morati da odigraju "kompletnu utakmicu" ako žele da pobede.

"Treba da popravimo stvari koje nisu valjale u prvoj utakmici u Evroligi koju smo igrali ovde i koja je završena šutem u poslednjoj sekundi. To znači da smo neke stvari radili dobro, ali nije bilo dovoljno i u tom smislu smo se i pripremali. Pokušaćemo da, u odnosu na ono što je igra Crvene zvezde, da se prilagodimo i da probamo da odigramo dobru utakmicu", rekao je Obradović.

Košarkaši Partizana gostuju u petak ekipi Crvene zvezde, u utakmici 21. kola Evrolige, od 19 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Crno-beli su trenutno 12. na tabeli Evrolige sa devet pobeda i 11 poraza, dok je Zvezda deseta sa skorom 10-10.

Obradović je istakao da će svi detalji biti bitni.

"Od načina kako ćemo da pripremimo odbranu, do njihovog skoka u napadu, igre u tranziciji, njihovi kreatori, pa da probamo da koristimo njihove mane u odbrani... svi ti detalji su i te kako važni", rekao je Obradović.

"Treba da igramo kompletnu utakmicu 40 minuta ako mislimo da pobedimo", dodao je trener Partizana.

On je naveo da očekuje da će atmosfera u dvorani "Aleksandar Nikolić" biti "fer i korektna" kao što je bila na prošlom derbiju u Beogradskoj areni, koji je pripao crveno-belima rezultatom 76:73.

"Atmosfera je uvek super gde god da se igra, navijači Crvene zvezde prave fenomenalnu atmosferu isto kao i naši, tako da je to nešto najlepše".

"Bilo je lepo što su bili navijači Zvezde na prvom derbiju ovde, ne znam koliko će biti naših navijača sutra, ali sigurno da to daje draž derbiju. Nadam se da će sve biti kao što je bilo u prvoj utakmici ovde, fer i korektno i neka pobedi bolji", zaključio je trener Partizana.

Košarkaš Partizana Zek Ledej rekao je da će detalji odlučiti pobednika drugog evroligaškog "večitog" derbija.

"U pitanju će biti još više sitnih detalja u odnosu na prvu utakmicu koji će odlučivati. Mi moramo da na sve obratimo pažnju, pratimo zamisli trenera i igramo snažno od početka do kraja. Na nama je da pod kontrolom držimo sve što je do nas i da na terenu prikažemo detalje na kojima smo radili", rekao je Ledej, preneo je klupski sajt.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Obradović: "Ja sam kriv za poraz od Zvezde"
1

Večiti derbi

09.12.2022. 09:20

Obradović: "Ja sam kriv za poraz od Zvezde"

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je njegova ekipa u završnici promašila četiri otvorena šuta, kao i da preuzima odgovornost za poraz od Crvene zvezde u prvom evroligaškom duelu beogradskih ekipa.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
10°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve