Sport
28.05.2019. 16:56
R.E./Index.hr/Foto:AP

KLOP POTKAČIO GVARDIOLU: Pep tako priča jer dugo nije bio u finalu Lige šampiona

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Finale Lige šampiona na programu je u subotu u Madridu. Pre utakmice Liverpula i Totenhema za titulu prvaka Evrope, trener Redsa održao je konferenciju za medije na kojoj je bio sjajno raspoložen. U svom obraćanju novinarima stigao je da potkači i velikog suparnika Pepa Gvardiolu, prenosi Index.hr.

"Pep mora da kaže da je osvajanje Premijerlige važnije od osvajanja Lige šampiona jer prilično dugo nije bio u finalu Lige đampiona.", rekao je Klop ali se nakon toga uozbiljio.

"On je sjajan trener i zaslužuje sve pohvale koje dobija. Dali smo sve od sebe da ove sezone osvojimo titulu u Premijerligi, ali je Siti bio bolji. Međutim, ostalo je još jedno takmičenje koje možemo osvojiti, Ligu šampiona".

Klop se takođe poklonio svojim igračima: "Ti momci su pružili neverovatno mnogo kako bismo dospeli ovako daleko. Onako se vratiti protiv Barselone iz ogromnog minusa i to za samo pet, šest dana, to je briljantno. Zahvaljujući tome smo u ovoj senzacionalnoj situaciji."

Trener Liverpula rekao je i kakva je situacija sa povređenim igračima.
"Nema šanse da će Keita igrati, a za Firmina ćemo još videti. Trenirao je pa smo ga zatim poštedeli, ali će opet trenirati sutra. Prema onome što sam video, sa njim će sve biti u redu".

Klop se pre ovog finala prisetio prošlogodišnjeg.
"Naravno da taj meč ima veliki uticaj na sve nas. Sećam se kako smo na povratku iz Kijeva stajali u redu na aerodromu pognutih glava. Koliko nas je emocija tada preplavilo... Ali vratili smo se opet u finale, i to već sledeće godine. Taj poraz nas je pokrenuo i sada imamo najveću priliku da ga poništimo pobedom."

Na pitanje kakva je ekipa koja je izborila ovo finale u odnosu na onu kojoj je to uspelo prošle godine, Klop je odgovorio:
"Ne volim da upoređujem svoje ekipe, sve ih volim. Međutim, nikad nisam bio u finalu sa boljom ekipom od ove sada".

Menadžer Redsa prokomentarisao je protivnika u finalu.
"Biće jako gusto. Totenhem i mi smo sličnog kvaliteta. Znamo sve jedni o drugima. Obe naše utakmice, ove sezone u Premijer ligi, završene su 2:1. Na Enfildu smo ih dobili sretnim šutem u poslednjem minutu. Međutim, sada će biti potpuno drugačije emocije".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve