Sport
09.06.2019. 18:47
R.E./Tanjug

KOKEZA: Poraz u Ukrajini sraman, analiza posle Litvanije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza izvinio se naciji za težak poraz u Ukrajini (5:0) i pozvao javnost da pruži podršku reprezentativcima i selektoru Mladenu Krstajiću pred meč protiv Litvanije, posle čega će biti napravljena detaljna analiza svega urađenog.

Kokeza je, u društvu potpresednika Marka Pantelića i Nenada Bjekovića, kao i sportskog direktora Darka Kovačevića, na konferenciji za medije u Kući fudbala poručio je da je nedopustiv način i pristup u Lavovu.
"U lično ime, FŠ, fudbalera i stručnog štaba se izvinjavam naciji zbog debakla u Ukrajini, lošoj utakmici i sramnom poraza. To je nedopustivo... I ranije je bilo poraza, biće ih i u budućnosti, ali ono što je sporno je način. Dobar deo odgovornosti ima rukovodstvo na čelu sa mnom i stručni štab", rekao je Kokeza u Staroj Pazovi.

On je dodao da je sadašnji tim "orlova" najbolji što ima i da igrači moraju da "ginu" za nacionalni dres.

"Moraju da daju sve od sebe, više nego u klubovima. Nacionalni des je svetinja i ne može da bude manje vrednovanje od klupskog". Prema njegovim rečima prioritet celog Saveza je plasman na EURO koji se ceka dve decenije.

"Verujem da naši fudbaleri to mogu da urade i da će to u narednim utakmicama pokazati. Sve ostale stvari, pitanja, analize, imaćemo posle utakmice sa Litvanijom. Tada će se održati sastanak Izvršnog odbora, u sredu".

On je zamolio medije da sva pitanja, koja danas nisu bila dozvoljena na konferenciji u Staroj Pazovi, budu postavljena nakon meča sa Litvanijom. "Moramo da pobedimo Litvaniju da bismo nastavili naš cilj, plasman na EP. Verujem da naši igrači mogu to da urade i da će to pokazati na terenu", zaključio je on.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve