Sport
17.03.2023. 20:25
Beta

Kvalifikacije za OI 2024

Košarkaši BIH ne igraju, jer savez nema para

košarka
Izvor: Shutterstock

Muška reprezentacija Bosne i Hercegovine u košarci zbog nedostatka novca i procene kako se pozivu ne bi odazvali njeni najbolji igrači neće učestvovati u kvalifikacijama za Olimpijske igre, koje će se sledeće godine održati u Parizu.

"Postoji više razloga za takvu odluku. Prvi je finansijski. A nije ni realno očekivati da će nam se igrači odazvati", rekao je predsednik Košarkaškog saveza BiH Dalibor Miloš, a prenela HINA.

Miloš je pojasnio je kako vođstvo Košarkaškog saveza BiH odluku o odustajanju od takmičenja u pretkvalifikacijama za OI donelo u konsultacijama sa selektorom Adisom Bećiragićem.

Selektor je ocenio kako se većina najvažnijih igrača ne bi odazvala pozivu budući da je to vreme kada i sami imaju pauzu za odmor.

Umesto toga, dodao je Miloš, planira se organizacija košarkaškog kampa sa proširenom reprezentacijom gde bi se utvrdilo na koje se igrače može računati u budućnosti. Prvenstveno se to odnosi na mlađe i još uvek neafirmirane košarkaše.

Prošle godine reprezentaciji BiH u košarci novac za takmičenje uplaćen je tek nakon što su započeli takmičenje u svojoj grupi na Eurobasketu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Košarkaš Partizana najbolji u Evroligi
1

MVP 27. kola

09.03.2023. 20:20

Košarkaš Partizana najbolji u Evroligi

Košarkaš Partizana Dante Egzum proglašen je za najkorisnijeg igrača 27. kola Evrolige.
Close
Vremenska prognoza
light rain
10°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve