Sport
21.02.2023. 14:40
Beta

Kvalifikacije za SP

S ovim timom Pešić napada Grčku

1
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić saopštio je danas spisak igrača za kvalifikacioni meč za Svetsko prvenstvo protiv Grčke.

Košarkaši Srbije gostovaće u petak selekciji Grčke, u pretposlednjem meču druge runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Na spisku se između ostalog nalazi košarkaš Bajerna Ognjen Jaramaz, kao i igrači moskovskog CSKA Nikola Milutinov i Dejan Davidovac, dok će prvi meč u poslednjem kvalifikacionom "prozoru" zbog obaveza u Evroligi propustiti igrači Partizana i Crvene zvezde, kao i plej Vasilije Micić.

Na Pešićevom spisku nalaze se sledeći igrači: Dejan Davidovac, Nemanja Dangubić, Marko Jeremić, Marko Pecarski, Nikola Đurišić, Dušan Beslać, Aleksa Radanov, Stefan Jović, Dušan Miletić, Dušan Ristić, Marko Jagodić Kuridža, Boriša Simanić, Aleksa Uskoković, Ognjen Jaramaz, Nikola Milutinov i Nikola Šaranović.

"Čeka nas vrlo teška utakmica, protiv izuzetno motivisanog tima. Oni već duže vreme igraju zajedno, oni su igrali i protiv Letonije i igrali su puno utakmica zajedno. To su sve izvanredni igrači, naravno nisu to igrači NBA kvaliteta ili Evrolige, ali to su igrači koji imaju dodatnu motivaciju", rekao je selektor Pešić novinarima.

Srbija na tabeli grupe I zauzima drugo mesto sa pet pobeda i tri poraza, a pobedom u Atini osigurala bi plasman na ovogodišnje Svetsko prvenstvo u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Grčka je ranije osigurala plasman na planetarnu smotru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KSSrbije (@kssrbije)

Pešić je dodao da nema mnogo vremena za pripremu utakmice.

"Nemamo puno vremena, to nije ništa novo, to je istovremeno i neki izazov da iz ove situacije pokušamo da izvučemo koliko god je moguće, a moguće je da damo svoj maksimum, da uzmemo sudbinu u svoje ruke", istakao je on.

Srbija će tri dana kasnije u hali "Aleksandar Nikolić" odigrati poslednji meč kvalifikacija protiv Velike Britanije, a selektor je rekao da je neizvesno u kakvom sastavu će biti odigrana ta utakmica.

"Jedino je Jaramaz (Ognjen) iz Evrolige dobio dozvolu, iz Španije ne daju, ostali klubovi igraju redovno kolo (Partizan, Crvena zvezda, Fenerbahče, Efes), igrači koji su na spisku i na koje smo računali. U ovom trenutku ovo je ekipa, šta će se dešavati, da li ćemo imati neke druge igrače, to je totalno neizvesno", ocenio je on.

Protiv Grčke će igrati košarkaši CSKA iz Moskve Nikola Milutinov i Dejan Davidovac, koji potom neće biti na raspolaganju za meč sa Britanijom.

Pešić je dodao da je najvažnija "apsolutna mobilnost" i pre svega koncentracija u meču protiv Grčke.

"Mi želimo da u toj prvoj utakmici damo maksimum, da pobedimo ako je moguće. To će sigurno zavisiti od nas, a zavisiće i kako će Grci da odigraju. Najvažnije je da uzmemo sudbinu u svoje ruke, da uradimo naše zadatke u napadu, odbrani, odnosu prema igri", rekao je on.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Svetislav Pešić: "Nemojmo previše da se puvamo"
svetislav pešić, 7. 9. 2022.

Košarka

07.09.2022. 08:20

Svetislav Pešić: "Nemojmo previše da se puvamo"

Selektor košarkaške reprezentacija Srbije Svetislav Pešić rekao je da se njegova ekipa, pred poslednje kolo grupne faze Evropskog prvenstva, nalazi tamo gde želi da bude.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve