Sport
24.02.2023. 21:27
Beta

Kvalifikacije za SP

Košarkaši Srbije poraženi od Grčke

košarka
Izvor: Shutterstock

Košarkaši Srbije poraženi su u gostima od selekcije Grčke sa 92:97 (15:8, 24:22, 23:25, 18:25, 12:17), u pretposlednjem meču Grupe I kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Najbolji kod Srbije bio je Nikola Milutinov sa 24 poena i devet skokova, dok su Grčku do pobede predvodili Nikos Rogkavapulos sa 28 i Dimitris Moraitis sa 23 poena.

Da bi izborila plasman na Svetsko prvenstvo Srbiji je neophodna pobeda u poslednjem kolu protiv Velike Britanije.

Obe selekcije su meč otvorile lošom igrom u napadu, pa je prvi koš iz igre viđen tek posle tri i po minuta igre.

Srbija je popravila igru u napadu i u drugom delu prve deonice serijom 10:0 došla do prednosti od sedam poena. Prednost Srbije na kraju prve četvrtine je mogla da bude i ubedljivija, ali je čak šest slobodnih bacanja promašeno u tom periodu.

U drugoj četvrtini, Grčka je uspela u nekoliko navrata da stigne na tri poena zaostatka, ali je selekcija Srbije dobrim napadom odbila nalete domaćeg tima.

Trojkom Boriše Simanića u samoj završnica poluvremena stigla do maksimalnih devet poena prednosti i na poluvreme otišla rezultatom 39:30.

Najbolji kod Srbije u prvom delu bili su Nikola Milutinov sa osam poena i šest skokova i Aleksa Radanov sa sedam poena i četiri skoka.

Srbija je u trećoj četvrtini održavala prednost, prvenstveno zahvaljujući raspoloženom Milutinovu. Većim delom treće deonica Srbija je imala dvocifrenu prednost.

Grčka je u poslednjoj sekundi treće deonica trojkom Moraitis preko celog terena sa sedam poena zaostatka ušla u poslednji kvartal (55:62).

Lošom igrom u napadu naša selekcija je dozvolila Grčkoj da se polovinom poslednje deonice u potpunosti vrati u meč.

Posle nekoliko vezanih grešaka Srbije i loše napadačke selekcije Grčka je na četiri minutu do kraja uspela da pređe u vođstvo.

Posle trojke Davidovca Grci su uzvratili istom merom i u poslednji minut se ušlo nerešenim rezultatom (78:78).

U poslednjem napadu Srbija je imala šut za pobedu, ali je Jaramaz bio neprecizan, i pobednik se odlučivao u produžetku (80:80).

Grčka je u produžetku pogodila tri trojke, selekcija Srbije nije imala odgovor, i u poslednji minut se ušlo sa četiri poena prednosti za Grčku. Davidovac je pogodio trojku i smanjio prednost na minus jedan, ali je sedam sekundi pre kraja Jaramaz napravio nesportski faul, i Grčka je stigla do pobede.

Plasman na Svetsko prvenstvo Srbija će pokušati da ostvari u meču poslednjeg kola kvalifikacija protiv Velike Britanije. Taj meč na programu je u ponedeljak u Beogradu i selekciji Srbije neophodna je pobeda.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pešić pred Tursku: "Klupske zastave da stavimo pod zastavu Srbije"
Svetislav Pešić

Selektor Srbije

13.11.2022. 14:10

Pešić pred Tursku: "Klupske zastave da stavimo pod zastavu Srbije"

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić izjavio je da našu selekciju očekuje "izazovna utakmica" protiv Turske i da ekipa "mora da bude motivisana, sa pozitivnom energijom i da da svoj maksimum".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve