Sport
29.07.2021. 12:31
Tanjug

Sledeći meč protiv Koreje

Kosarkašice Srbije izgubile od Španije: Boli nas ovakav rezultat

košarka
Izvor: Shutterstock

Košarakšice Srbije izgubile su od Španije 85:70 u drugom kolu Olimpijskih igrara u Tokiju.

Izabranice Marine Maljković prokockale su prednost od 10 poena i na kraju su dozvolile da im se Španija ubedljivo revanšira za nedavni poraz u četvrtfinalu Evropskog prvenstva. Najefikasnija u timu Srbije bila je Jelena Bruks sa 16 poena, 13 ubacila Ivon Anderson, dok su Sonja Vasić i Tina Krajišnik zabeležile po 11 koševa.

Španiju je do drugog trijumfa u grupi A predvodila Alba Torens sa 25 koševa, Astou Ndur je ispratila sa 20 poena i Majite Kazorla sa tri poena manje.

Srbija sada ima skor 1-1, a sledeći meč igra protiv Koreje 1. avgusta, dok će Španija odmeriti snage sa Kanadom.

"Želim da čestitam Španiji na totalno zasluženoj pobedi, znali smo da će želeti revanš za sve što je bilo na Evropskom prvenstvu", izajvila je selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković i dodala:

"U prvom poluvremenu su sve igračice koje su ulazile u igru pokazale šta je to što želimo, u napadu i odbrani. Shvatili smo i kako će oni igrati protiv nas. I, kao što sam rekla, znali smo da će jako želeti osvetu za poraz u Valensiji. Mi jednostavno nismo nastavili da igramo na taj način u drugom poluvremenu. Znali smo da će biti veoma agresivne u odbrani i da će pokušati da nas izguraju daleko od koša, da će igrati oko perimetra… U tome su i uspeli. Igrali smo veoma skromno", rekla je Maljković za sajt KSS.

"Nismo ispoštovali ono što smo se dogovorili u vezi sa našom odbranom, ali najviše u vezi sa napadom. Kao što sam rekla, imali smo veoma lošu reakciju u drugom poluvremenu, na njihovu agresivnu odbranu", poručila je Maljković.

Kapitenka Jelena Bruks takođe je čestitala Španiji na sjajnoj utakmici.

"Boli nas kada vidimo ovakav rezultat, znamo da smo mnogo bolje od ovoga. Kao što je i selektorka rekla, samo smo u prvom poluvremenu ispoštovale naš plan utakmice, i možda tokom nekoliko minuta u nastavku… I to je bilo to. Kao što sam rekla i pre utakmice, protiv Kanade smo imale sreće i nismo kažnjene za naše greške. Poznavajući Španiju i šta su želele da urade ovde zbog svega šta se dešavalo na Evropskom prvenstvu, znali smo da će kazniti naše greške mnogo jače nego što je to Kanada uradila, ali, olimpijski turnir se nastavlja. Za par dana imamo veoma važnu utakmicu protiv Koreje. Moramo da učimo iz grešaka koje smo pravile u ovom meču i da se fokusiramo na naredni meč. Nadamo se plasmanu u četvrtfinale", rekla je Bruks.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Đoković u polufinalu
Novak Đoković, 26. 7. 2021.

Savladao Keja Nišikorija

29.07.2021. 12:28

Đoković u polufinalu

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković plasirao se u polufinale olimpijskog turnira u Tokiju, pošto je savladao Japanca Keja Nišikorija 6:2, 6:0. Srpski as upisao je 17. uzastopnu pobedu protiv Japanca i sada vodi u međusobnom skoru 19-2. Meč je trajao 70 minuta. Njegov rival u polufinalu biće pobednik meča između Nemca Aleksandra Zvereva i Francuza Žeremija Šardija.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve