Sport
10.01.2023. 07:10
Beta

Lova do krova

Od Ronaldove zarade će vam se zavrteti u glavi

Kristijano Ronaldo
Izvor: AL-NASSR CLUB / AL-NASSR CLUB HANDOUT

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo zaradiće tokom svog dvoipogodišnjeg ugovora sa Al Nasrom iz Saudijske Arabije više od 400 miliona evra, od čega polovinu za promociju kandidature kraljevine za Svetsko prvenstvo 2030. godine, rekao je za AFP izvor blizak klubu.

Ronaldo će dobiti 200 miliona evra u okviru ugovora sa Al Nasrom, a "još 200 miliona" jer će biti "ambasador" kandidature za SP koju Saudijska Arabija planira da podnese.

Dolazak bivšeg igrača Mančester junajteda, Real Madrida i Juventusa deo je želje kraljevstva da privuče pažnju na svoju kandidaturu.

Prema istom izvoru, dogovor su podržali članovi kraljevske porodice, uključujući prestolonaslednika i de fakto vladara, Mohameda Bin Salmana, koji poznat i po svojim inicijalima MBS.

"MBS i njegova braća Naif, Turki i Rakan, deca kralja Salmana, su počasni članovi Al Nasra, iz vremena i pre nego što je njihov otac postao kralj. Želeli su da obezbede prevlast svom klubu i da ga stave u centar pažnje. Najbolji način je da dovedu najboljeg igrača sveta", naveo je izvor AFP-a.

Prema ovom izvoru, u upotrebu je stavljen suvereni fond konzervativne kraljevine, Javni investicioni fond (PIF).

"Al Nasr i ostali saudijski klubovi nemaju potrebna sredstva za takav ugovor. PIF je bio taj koji je garantovao isplatu. Saudijski državni fond, koji sve više ulaže i sport, kupio je prošle godine engleski fudbalski klub Njukasl i finansira jednu od najvećih golf turneja, LIV Golf".

Drugi izvor blizak Al Nasru potvrdio je da iza ugovora sa Ronaldom stoje prinčevi.

"Braća MBS su bila ti koji su predložili posao i nastojali da ga završe po svaku cenu. Svi su oni navijači Al Nasra i želeli su da dokažu da je njihov tim zaista internacionalan", dodao je taj izvor.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
few clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve