Sport
23.03.2022. 14:05
Beta

Fudbalski velikani

Kuća slavnih Premijer lige ima nove članove

fudbal
Izvor: Shutterstock

Bivši legendarni fudbaleri Vejn Runi i Patrik Vijera, primljeni su u Kuću slavnih Premijer lige, preneo je sajt takmičenja.

Runi (36) je tokom fudbalske karijere u Premijer ligi igrao za Everton i Mančester Junajted, dok je 45-godišnji bivši francuski fudbaler igrao za Arsenal i Mančester Siti.

Njih dvojica postali su prvi članovi Kuće slavnih ove godine, a kasnije će biti saopštena lista od 25 igrača, od kojih će još šestorica ući u Kuću slavnih.

Runi, sada trener ekipe Derbija, drugi je na listi najboljih strelaca u istoriji Premijer lige sa 208 golova, uz 491 nastup u toj ligi.

"Velika mi je čast što sam primljen u Kuću slavnih, zajedno sa neverovatnom grupom igrača, koji su već primljeni. Pratim Premijer ligu od kad znam za sebe. Uvek mi je bio san da postanem profesionalni fudbaler, da postižem golove i osvajam trofeje, a imao sam sreću da sam pet puta osvojio Premijer ligu", rekao je Runi.

Vijera je u periodu od 1996. do 2005. igrao u veznom redu Arsenala, za koji je odigrao 307 utakmica, uz 31 gol i 34 asistencije.

Sa londonskim klubom osvojio je tri titule u Premijer ligi.

"Biti tu sa najboljim igračima Premijer lige, najbolje lige na svetu, više je od onoga o čemu sam ikada razmišljao. Da se moje ime nadje zajedno sa takvim igračima, čini me ponosnim i tera me da shvatim koliko sam zapravo bio dobar", rekao je Vijera, sadašnji trener Kristal Palasa.

U kući slavnih se od ranije nalaze, Tjeri Anri, Alan Širer, Erik Kantona, Roj Kin, Frenk Lampard, Denis Bergkamp, Stiven Džerard i Dejvid Bekam.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve