Sport
20.05.2022. 09:38
Beta

Premijer liga

Lampard: "Ovo je posebna noć u istoriji Evertona"

frenk lampard 20. 5. 2022.
Izvor: EPA / PETER POWELL

Trener fudbalera Evertona Frenk Lampard rekao je da je utakmica koja se odigrala u četvrtak uveče, kada je njegov tim preokrenuo rezultat protiv Kristal Palasa i obezbedio opstanak u Premijer ligi, jedan od najvećih trenutaka u njegovoj karijeri.

"Ovo je jedan od najvećih trenutaka u mom fudbalskom životu i karijeri. Imao sam neverovatne momente u karijeri, posebno u Čelsiju kao igrač i trener, ali kada osetite očaj ispadanja iz lige - to je drugačije", rekao je Lampard, prenose britanski mediji.
 

Evertonu je bila pobeda protiv Kristal Palasa kako bi obezbedio opstanak u Premijer ligi i izbegao to da se njegova sudbina odlučuje u poslednjem kolu na gostovanju Arsenalu.

I nije počelo dobro, pošto je Lampardov tim posle 36 minuta gubio na svom Gudison Parku sa 2:0. Međutim, taktičke promena Lamparda i snažna podrška sa tribina su u nastavku preokrenule stvari. Everton je golovima Majkla Kina i Rišarlisona prvo izjednačio, a veliko slavlje doneo je pogodak Dominika Kalvert-Luina u 85. minutu.

"Mislio sam da ću da zaplačem tokom utakmice, da ću iskočiti iz svog tela. Videli ste slavlje na kraju. Lako je reći - ali ništa niste osvojili. Znate šta, dodjite da radite u ovom klubu nekoliko meseci i vidite sve poteškoće i šta ljudima znači opstanak. Ovo je posebna noć u istoriji Evertona", rekao je Lampard.
 

Sezona u Premijer ligi završava se u nedelju, a Everton će gostovati Arsenalu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Svetsko prvenstvo u Kataru: Eksploatisano hiljade radnika
katar

Fifa prozvana

19.05.2022. 19:45

Svetsko prvenstvo u Kataru: Eksploatisano hiljade radnika

Međunarodna fudbalska organizacija (Fifa) pozvana je da uspostavi kompezacioni fond od najmanje 440 miliona dolara za radnike migrante koji su pretrpeli "kršenje ljudskih prava" tokom izgradnje objekata za Svetsko prvenstvo u Kataru.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve