Sport
12.10.2023. 11:31
Beta

Lazar Samardžić

"Mitrović nema nameru da stane sa golovima u reprezentaciji"

Aleksandar Mitrović, ATA IMAGES, 12.10.2023.
Izvor: ATAIMAGES / Dusan Milenkovic

Fudbaler Srbije Lazar Samardžić rekao je da će ekipa dati sve od sebe da se iz Budimpešte vrati sa sva tri boda u utakmici protiv Mađarske, kako bi napravila veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo 2024. godine.

"Znali smo i pre kvalifikacija da Mađari imaju jaku reprezentaciju i da će biti ozbiljan konkurent za jedno od prva dva mesta u grupi. Uverili smo se u Beogradu da im je odbrana jači deo tima, vrlo su organizovani, teško primaju golove. Daćemo sve od sebe da se iz Budimpešte vratimo sa tri boda, što bi značilo ogroman korak ka Evropskom prvenstvu", rekao je Samardžić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Fudbaleri Srbije igraju u subotu od 20.45 na Puškaš areni protiv Mađarske, utakmicu šestog kola Grupe G u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.

"Bolji smo od Mađara"

Orlovi puni samopouzdanja

1

Orlovi puni samopouzdanja

11.10.2023. 20:35

"Bolji smo od Mađara"

Tri dana kasnije Srbija će u Beogradu dočekati Crnu Goru.

"Očekuju nas dve veoma teške utakmice koje rešavaju mnogo toga u borbi za prva dva mesta u grupi. Posle Mađarske, dočekujemo Crnu Goru i svakako da bi nam podrška gledalaca bila od neprocenjivog značaja. Oni su u rezultatskom naletu, igraju dobro i biće nam vrlo nezgodan rival", naveo je Samardžić.
 

On je dodao da bi posebnu pažnju trebalo obratiti na crnogorskog reprezentativca Nikolu Krstovića, ali da protivnici imaju koga da se plaše jer, kako je naveo "Aleksandar Mitrović nema nameru da stane sa golovima u reprezentaciji".

Samardžić je rođen u Berlinu i igrao je za mlade selekcije Nemačke, ali je ipak odabrao da igra za A tim Srbije. On je rekao da mu je veliki motiv to što se Evropsko prvenstvo igra u zemlji u kojoj je ponikao.

"Pričam ovih dana drugarima iz reprezentacije koliko su Nemci ozbiljni kada se prihvate organizacije nekog sportskog događaja. Tu nema greške, sve će biti na vrhunskom nivou", ocenio je fudbaler Udinezea.

Posle pet kola Srbija je druga na tabeli Grupe G sa 10 bodova, koliko ima i prvoplasirana Mađarska, ali iz četiri meča.

Crna Gora je treća sa osam bodova, a Bugarska i Litvanija imaju po dva.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve