Sport
28.04.2024. 09:21
Beta

NBA rezultati

Lejkersi pobedili Denver i ostali u plej-ofu, tripl-dabl Jokića

1
Izvor: AP / Mark J. Terrill

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa smanjili su na 1:3 protiv Denvera u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi, pošto su jutros pobedili 119:108.

Lejkerse su predvodili Lebron Džejms sa 30 poena, pet skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte i Entoni Dejvis sa 25 poena, 23 skokova i šest asistencija. Pobedi su doprineli Ostin Rivs sa 21 poenom i šest asistencija i D'Anđelo Rasel sa 21 poenom.

Lejkersi su tako ostali u plej-ofu, seriji koja se igra na četiri pobede i prekinuli niz od 11 poraza od Denvera. Poslednji put Lejkersi su pobedili Nagetse u decembru 2022. godine.

U ekipi aktuelnog šampiona Denvera najbolji je bio srpski centar Nikola Jokić tripl-dabl učinkom od 33 poena, 14 skokova i 14 asistencija. Majkl Porter dodao je 27 poena i 11 skokova, a Džamal Marej 22 poena, šest skokova i pet asistencija.

"Naravno da želimo da počnemo brže, ali naučio sam na konjskim trkama, ne radi se o tome kako počneš, već kako završiš. Danas nismo završili dobro, pa se nadam da možemo biti bolji. Želimo da vodimo i kontrolišemo utakmicu, ali to se nije dogodilo", rekao je Jokić.

Peta utakmica igra se u noći između ponedeljka i utorka u Denveru.

Košarkaši Bostona poveli su 2:1 protiv Majamija u prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije, pošto su pobedili 104:84. Seltikse su predvodili Džejson Tejtum sa 22 poena, 11 skokova i šest asistencija i Džejlen Braun sa 22 poena i osam skokova. Kristaps Porzingis dodao je 18 poena, a Derik Vajt 16.

U ekipi Majamija najefikasniji je bio Bem Adebajo sa 20 poena uz devet skokova, a srpski košarkaš Nikola Jović dodao je 15 poena i osam skokova. Utakmicu je sa 15 poena završio i Tajler Hiro, a Hajme Hakes sa 12 poena, pet skokova i pet asistencija.

Zbog povreda u timu nije bio startera Džimija Batlera i Terija Rozijea.

Naredna četvrta utakmica igra se u noći između ponedeljka i utorka u Majamiju.

Košarkaši Orlanda izjednačili su na 2:2 protiv Klivlenda na 2:2 u prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije, pošto su pobedili 112:89. Orlando je predvodio Franc Vagner sa 34 poena i 13 skokova. On je postigao 10 poena u prvih pet minuta treće deonice, u kojoj je Klivlend postigao samo 10 poena.

Džonatan Ajzak pobedi je doprineo sa 14 poena i sedam skokova, a Džejlen Slags i Markele Fulc sa po 12 poena.

U ekipi Orlanda najefikasniji je bio Džeret Alen sa 21 poen uz devet skokova, Donovan Mičel imao je 18 poena i šest skokova, Evan Mobli 14 poena i devet skokova, a Darijus Garland 14 poena i šest asistencija.

Peta utakmica igra se u utorak uveče kada će domaćin biti Klivlend.

Košarkaši Oklahome poveli su 3:0 protiv Nju Orelansa u prvom kolu plej-ofa Zapada, pošto su pobedili 106:85. Oklahomu su predvodili Šej Gildžes-Aleksander sa 24 poena, osam asistencija, pet skokova i četiri ukradene lopte, Džejlen Vilijams sa 21 poenom, devet skokova i pet asistencija i Džoš Gidi sa 21 poenom, osam skokova i šest asistencija.

U ekipi iz Nju Orleansa najefikasniji je bio Brendon Ingram sa 19 poena, Si Džej Mekalum postigao je 16 poena uz sedam asistencija, a Herbert Džons 15 poena uz sedam skokova. Utakmicu je propustio Zajon Vilijamson zbog povrede tetive.

Naredna četvrta utakmica igra se u noći između ponedeljka i utorka, a domaćin će biti Pelikansi, koji će pobedom pokušati da ostanu u plej-ofu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
22°C
11.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve