Sport
03.12.2019. 17:24
R. E. / Index. hr

LEVANDOVSKI O ZLATNOJ LOPTI: Poljak sam, moram biti zadovoljan osmim mestom

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Fantastična godina je iza Roberta Levandovskog, mada je ispravnije reći da ona još uvek traje jer je od leta i početka nove sezone u 21 utakmici postigao 27 golova.

Usprkos tome što je od novembra prošle do istog meseca ove godine postigao čak 62 gola, takva efikasnost u izboru za Zlatnu loptu donela mu je tek osmo mesto u konačnom poretku za titulu najboljeg fudbalera sveta za 2019. godinu, piše Index. hr.

Levandovski se zbog toga nije durio poput Kristijana Ronalda, koji je izbegao dodelu poslednje dve godine kada nije bio osvajač, nego se pojavio na svečanosti u Parizu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/YOAN VALAT

"Nisam razočaran nego jako srećan što sam ovde u društvu tako sjajnih igrača jer ovo je sastanak tako drugačiji od onih koje inače imamo. Sada nismo na terenu, u dresovima i na suprotnim stranama, nego na gala-večeri u odelima i družimo se", izjavio je za Poljsku televiziju i ovako komentarisao rezultate izbora u kojem je možda najveći gubitnik:

Povezane vesti - ARGENTINCU ZLATNA LOPTA Mesi: Možda će ih biti još, nikad se ne zna

"Rezultate izbora s tako velikim i raznolikim glasačkim telom uvek treba uzimati sa zrnom soli. Zato nisam očekivao bolji plasman. Verujem da će se ono što pokazujem ove sezone pokazati iduće godine. Zato sam miran, nisam razočaran. Ponavljam, jako sam srećan što sam uopšte ovde."

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Ali Lewandowski ipak nije mogao bez sarkazma: "Šta da napravim kako bih iduće godine bio bolje plasiran? Moram imati još bolje brojke nego ove godine. Ali svestan sam da zato što dolazim iz Poljske moram biti zadovoljan i mestom koje sam dobio ove godine."

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve