Sport
14.02.2023. 23:24
R. E. / Beta

1/8 finala Lige šampiona

Bajern slavio u Parizu, Milan bolji od Totenhema

1
Izvor: Beta / AP / Christophe Ena

U prvim mečevima osmine finala Lige šampiona Bajern je kao gost savladao PSŽ rezultatom 1:0, dok je Milan bio bolji od Totenhema na domaćem terenu, takođe 1:0.

Bavarci su slavili kao gosti, a jedini gol na meču postigao je Kingsli Koman u 53. minutu.

Bajern je zapretio već u prvom minutu kada je Erik Maksim Čupo Moting sa ivice šesnaesterca šutirao pored gola. Nemačka ekipa imala je inicijativu, pokušavala je preko Džošue Kimiha i Komana, ali oni nisu ozbiljnije ugrozili protivnički gol.

U 30. minuta Bajern je imao šansu preko Čupo Motinga, ali je on glavom poslao loptu pored stative. Četiri minuta kasnije pored gola šutirao je i Koman. Kimih je iz poluvoleja sa ivice šesnaesterca pokušao u 43. minutu, ali je šut odbranio golman Đanluiđi Donaruma.

Bajern je poveo u 53. minutu golom Komana. Dejvis je dodao loptu na drugu stativu do Komana koji je šutirao po zemlji, a pomogla mu je i loša intervencija golmana Donarume.

U 57. minutu u igru je ušao Kilijan Mbape umesto Solera, a posle toga ređale su se šanse Bajerna. Prvo je Kimih šutirao preko gola, a zatim je dve šanse propustio Čupo Moting.

Prvi put u 62. minutu šutirao je u golmana, a dva minuta kasnije dobro je intervenisao Donaruma, kada je uspeo da skrene loptu u stativu i izbaci je u korner. Posle kornera glavom je pokušao Benžamen Pavar, ali je golman francuske ekipe ponovo dobro odbranio.

Posle toga Pari Sen Žermen je zaigrao bolje. U 74. minutu Mbape je dobro šutirao, a uspešniji je bio golman Jan Zomer. Pokušao je Nejmar, Zomer je ponovo bio uspešniji, a zatim je do lopte došao Mbape i postigao gol, ali je bio u ofsajdu i pogodak je poništen.

Tri minuta kasnije domaći su ponovo bili u šansi kada je posle kornera glavom šutirao Markinjos, a Zomer odbranio.

Mbape je postigao gol i u 82. minutu, ali je posle upotrebe VAR tehnologije pogodak poništen jer je Nuno Mendeš bio u ofsajdu kada je dodao loptu.

Posle dva minuta u šansi je bio Lionel Mesi, ali je odbrana u poslednjem trenutku reagovala i blokirala šut argentinskog fudbalera. Priliku je propustio i njegov saigrač Vitinja, koji je iz blizine šutirao u protivničkog golmana.

U prvom minutu nadoknade vremena Pavar je dobio drugi žuti karton posle prekršaja na Mesiju, pa su domaći utakmicu završili sa desetoricom.

1
Izvor: Beta / AP / Luca Bruno

MIlan nije dozvolio iznenađenje pred domaćim navijačima pa je mininamlnim rezultatom savladao Totenhem.

Strelac pogotka na San Siru bio je Brahim Dijas u sedmom minutu.

Milan je poveo posle prve šanse. Teo Ernandes je prošao po levoj strani u kazneni prostor i šutirao, a golman Frejzer Forster je odbranio. Lopta se odbila do Dijasa, čiji je prvi šut odbranio Foster, ali je fudbaler Milana ponovo došao do lopte i glavom je poslao u mrežu.

Posle toga Totenhem je pokušavao da napravi ozbiljnu šansu, u dva navrata posle prekida Erik Dajer pokušao je glavom, u 13. i 21. minutu, ali nije bio precizan.

Pokušavao je engleski tim preko Emersona Rojala i Hjun Min Sona da dođe do prilike, ali su defanzivci domaćih bili uspešniji.

U 39. minutu dobru šansu Milana pokvarilo je dodavanje Ernandesa, pošto je odbrana izbacila loptu u korner.

U poslednjim trenucima prvog poluvremena fudbaleri Totenhema napravili su dobru šansu. Udarac Sona odbranio je golman Milana Ćiprijan Tatarušanu, posle toga Hari Kejn je pogodio prečku, ali je akcija prekinuta zbog ofsajda.

Milan je mogao da udvostruči prednost u 53. minutu kada je dobro šutirao Dijas, ali je u poslednjem trenutku njegov udarac blokiran.

Totenhem je u tim trenucima imao više loptu ali nije uspevao da napravi priliku kojom bi mogao da ugrozi protivnički gol. Nije bilo previše dešavanja na terenu sve do 78. minuta kada je italijanski tim napravio dve šanse.

Olivije Žiru je dodao loptu do Šarla Ketelarea, a belgijski fudbaler je iz blizine i dobre pozicije poslao loptu pored gola. Posle toga Malik Tijao je na dodavanje Rafaela Leaa šutirao pored stative.

Do kraja utakmice nije bilo većih prilika pa je italijanska ekipa sačuvala prednost pred revanš, koji se 8. marta igra u Londonu.

1
Izvor: EPA / Mohammed Badra

Mečevi u Parizu i Milanu počeli su minutom ćutanja za žrtve razornog zemljotresa u Turskoj i Siriji, kako je UEFA ranije objavila da će početi svi dueli u evropskim takmičenjima ove nedelje.

Revanš mečevi su na programu 8. marta.

U sredu se igraju mečevi Klub Briž - Benfika i Borusija Dortmund - Čelsi, a sledeće nedelje u ostalim duelima osmine finala Lige šampiona sastaće se Liverpul - Real, Ajntraht - Napoli, a potom i Lajpcig - Mančester siti i Inter - Porto.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve