Sport
22.06.2023. 18:08
Beta

Iskreno.

Maljković posle poraza: "Ovo je realnost"

1
Izvor: BETAPHOTO / BRANISLAV BOZIC

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da je ubedljivi poraz od Belgije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva realnost i da će ekipa dati sve od sebe da do kraja takmičenja izbori plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu.

"Belgija je veliki favorit, imaju najbolju igračicu Evrope Meseman, koja dominira. Potpuno zasluženo su pobedile, ovo je realnost. Kao i mi protiv Slovačke, u prvoj četvrtini su napravile veliku prednost. Spustili su nas na zemlju, nismo mogli da se vratimo. Videli ste procente, imali su u jednom trenutku 60 odsto za tri. Mi smo sve promašili, teško je vratiti se i pričati kada konstantno gubimo 20, 30, 40 razlike. Čestitam im, potpuno je jasno zašto su prvi kandidati za zlatnu medalju, ja im to želim", rekla je Maljković posle utakmice za televiziju Sport klub.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da odbrani titulu evropskog šampiona, pošto je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Ljubljani izgubila od Belgije sa 53:93.

Srbija će igrati u razigravanju za plasman od petog do osmog meta i pokušati da se plasira u kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu. Srpski tim igraće protiv poraženog iz duela Francuske i Crne Gore.

"Ne dovodi se u pitanje motivacija. Videćemo naše stanje, nisam mogla da računam na Tinu Krajišnik, Aleksandra Crvendakić je propustila početak, to se oseti, nije na njenom nivou, ne pokazuje najbolje što može. Imamo dosta problema, pokušaćemo da se skupimo. Idemo na Francusku ili Crnu Goru, to je to. Ništa lakše ni teže, biće preteško ko god da bude. Ali naravno da je ogroman cilj da bar izborimo te kvalifikacije za Pariz pa da vidimo", navela je selektorka.

Govoreći o selekciji Crne Gore, Maljković je rekla da ta ekipa pravi odlične stvari na turniru.

"Ne iznenađuje to, oni su tim koji je dugo na okupu, imaju iste probleme kao mi, nemaju ni oni sjajnu ligu, ali imaju malo više sreće da su njihove košarkašice u malo boljoj poziciji jer igraju po Evropi. Doveli su strankinju koja im mnogo znači. Totalno smo dve različite priče, oni su tamo gde smo mi bili pre nekoliko godina, pokušavaju da ostave svoj pečat. Očekujem zanimljivu utakmicu, ko god da bude, uradićemo sve što možemo i sa osam, devet košarkašica, da izborimo kvalifikacije za Pariz", dodala je Maljković.

Reperzentativka Srbije Mina Đorđević rekla je da konačan rezultat ne prikazuje stvarnu sliku.

"Ovo nije najbolje što možemo. U prvoj četvrtini su napravili veliku razliku, pokušali smo da se vratimo i podignemo, ali sve je išlo jedno za drugim, oni su sve pogodili. Po meni je nerealan rezultat", navela je ona.

Đorđević je rekla da nema vremena za žaljenje jer ekipu čeka razigravanje.

"Nismo ispunili cilj, a to je bio borba za medalju, ali ostaje nam drugi, da izborimo plasman na Igre. Moramo da se oporavimo i spremimo, ko god da bude neće biti lako. Prvo da odmorimo glave i budemo psihički spremne. Nije kraj, imamo, nadam se, još dve utakmice do kraja", dodala je.

Njena saigračica Ivana Raca rekla je da ekipa nije uradila ono što im je Maljković rekla i da joj je žao što se ovako pokazala u četvrtfinalu.

"Pogađali su šuteve koje nismo očekivali, ali nema mnogo prostora sad, sutra je slobodan dan, očekujemo narednu utakmicu. Nećemo se boriti za medalju, što je bio cilj od početka, ali nadam se da ćemo ostvariti ovaj drugi cilj. Nadamo se najboljem, obe ekipe su dobre, biće zanimljiva utakmica", rekla je Raca.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
23°C
05.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve