Sport
10.02.2023. 17:14
Beta-AP

Pep Gvardiola

"Mančester siti je već osuđen"

Mančester Siti
Izvor: Shutterstock

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je u petak da je aktuelni šampion Premijer lige "već osuđen" u slučaju kršenja finansijskog fer-pleja.

Siti je u ponedeljak optužen za kršenje niza finansijskih propisa u periodu od devet godina. Ako bude proglašen krivim, klub bi mogao da se suoči sa novčanom kaznom, oduzimanjem bodova, ili u najtežem slučaju, izbacivanjem iz najviše lige engleskog fudbala.

"Moja prva pomisao je da smo već osuđeni. Imamo sreće što živimo u divnoj zemlji u kojoj su svi nevini dok se ne dokaže suprotno. U ovom slučaju nije tako. Već smo osuđeni", izjavio je Gvardiola.
 

Siti je već imao dvogodišnju zabranu učešća u evropskim klupskim takmičenjima koju je Sud za sportsku arbitražu poništio 2020. godine nakon što je Uefa presudila da je klub počinio "ozbiljne povrede" propisa o finansijskom fer-pleju od 2012. do 2016. godine.

Poslednje optužbe usledile su posle četvorogodišnje istrage i, ako budu potvrđene, predstavljaju jedan od najvećih skandala u Premijer ligi.

Siti je saopštio da će dokazati svoju nevinost, a Gvardiola je nepokolebljiv u odluci da ostane na mestu menadžera.

"Ne pomeram se sa ovog mesta. Uveravam vas, više nego ikada želim da ostanem", rekao je Gvardiola.

Siti je optužen za oko 80 tački kršenja finansijskih pravila i još 30 povreda u vezi sa navodnom nesaradnjom sa istragom od decembra 2018. godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koga će FIFA nagraditi kao najboljeg golmana?
golman, fudbal

U 2022. godini

08.02.2023. 21:57

Koga će FIFA nagraditi kao najboljeg golmana?

Argentinac Emilijano Martines, Marokanac Jasin Bunu i Belgijanac Tibo Kurtoa finalisti si su za nargradu Fife za najboljeg golmana u 2022. godini, saopštila je u sredu Međunarodna fudbalska organizacija (Fifa).
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
7°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve