Sport
04.03.2022. 21:05
Beta

Obnovili saradnju

Marej i Lendl ponovo na okupu

Endi Marej
Izvor: EPA / ALI HAIDER

Britanski teniser Endi Marej ponovo je angažovao Ivana Lendla za novog trenera, sa kojim će raditi narednih nekoliko meseci.

Marej i Lendl će trenirati zajedno nekoliko nedelja posle mastersa u Majamiju koji se završava 3. aprila, kada se Britanac bude pripremao za sezonu na travi koja počinje u junu, preneo je BBC.

Marej će preskočiti čitavu sezonu na šljaci, koja će trajati od aprila do juna. Treći grend slem turnir u sezoni Vimbldon počinje 27. juna.

Tokom višegodišnje saradnje sa Lendlom 34-godšinji Marej je osvojio tri grend slem titule - Ju Es open i dva trofeja na Vimbldonu i dve uzastopne zlatne olimpijske medalje, 2012. i 2016. godine.

Oni su prvi put prekinuli saradnju 2014. godine, kada je Lendl rekao da ne može da putuje na traženi broj turnira. Saradnja je nastavljena 2016. godine, kada je Marej osvojio drugu titulu na Vimbldonu i godinu završio kao prvi teniser sveta.

Završili su saradnju u novembru 2017. godine, pošto Marej nije mogao mnogo da igra zbog ozbiljne povrede kuka, koju je kasnije morao da sanira sa dve operacije.

Marej takođe planira da angažuje dodatnog trenera sa kojim će putovati na turnire i koji će blisko sarađivati sa Lendlom.

On je trenutno 84. teniser sveta, a ove godine ima osam pobeda i šest poraza.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Marej: Još uvek smrde, ali su vraćene
endi Marej

Supruga zadovoljna

08.10.2021. 22:45

Marej: Još uvek smrde, ali su vraćene

Britanski teniser Endi Marej dobio je nazad venčani prsten i patike, koji su mu bili ukradeni pre prvog meča na Matersu u Indijan Velsu.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
9°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve