Sport
16.06.2024. 22:15
Beta

(Ne)očekivana odluka

Mbape šokirao navijače Francuske

1
Izvor: EPA / CAROLINE BLUMBERG

Kapiten francuske fudbalske reprezentacije Kilijan Mbape definitivno je zatvorio vrata za učešće na Olimpijskim igrama (OI) u Parizu, rekavši da njegov budući klub Real Madrid ima jasan stav o tome.

"Stav mog kluba (Real Madrid) je vrlo jasan, mislim da neću učestvovati na OI", rekao je Mbape, čija reprezentacija sutra počinje igru na Evropskom prvenstvu u fudbalu u Nemačkoj.
 

Mbape je u istoj izjavi indirektno pomenuo i predstojeće, vanredne parlamentarne izbore u Francuskoj.

Čuveni igrač je rekao da je protiv "ekstrema i ideja koje dele".

Mbape je stao u odbranu svog saigrača Markusa Tirama rekavši da Tiram nije otišao predaleko u izjavi koju je u subotu dao. Tiram je u subotu rekao da se treba boriti protiv ekstremno desničarske stranke Nacionalno okupljanje.

Francuski mediji su ranije preneli da je Francuska fudbalska federacija (FFF) pozvala na poštovanje sopstvene neutralnost pred prevremene parlamentarne izbore u Francuskoj, ali je istovremeno uputila apel na izlazak na izbore.

"Svako od njih (igrača) je u mogućnosti da se slobodno izrazi, u skladu sa sopstvenim ubeđenjima. Veoma vezana za slobodu izražavanja Francuska fudbalska federacija se pridružuje neophodnom pozivu na glasanje koji je deo demokratije, ali ističe svoju neutralnost i želju da ta neutralnost bude poštovana", dodaje se u saopštenju.
 

Vanredni parlamentarni izbori u Francuskoj biće održani u dva kruga, 30. juna i 7. jula, dok su OI od 26. jula do 11. avgusta u Parizu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
26.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve