Sport
02.08.2021. 10:46
R.E.

Milenko Sebić

"Medalju posvećujem preminuloj koleginici"

Milenko Sebić, 2. 8. 2021.
Izvor: EPA / VALDRIN XHEMAJ

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Milenko Sebić osvojio je bronzu na Olimpijskim igrama u disciplini MK puška trostav.

"Pet paklenih godina priprema za Tokio su urodile plodom i stvarno sam prezadovoljan jer sam uspeo da pobedim sebe i osvojim medalju", izjavio je srpski strelac Milenko Sebić nakon osvajanje bronzane medalje u diciplini MK puška trostav 50 metara.

"U Riju mi je malo nedostajalo, a bio sam baš spreman za to finale. Bilo mi je baš teško. Sada sam u glavi zacrtao rezultat za finale, kad je idelano, ali pošto je bilo vetra išlo se ispod te moje granice. To je bilo dobro, u finalu sve kreće od nule, ali mi je za nijansu bilo lakse, nego u kvalifikacijama, malo sam se rasteretio", izjavio je Sebić srpskim izveštačima u Tokiju.

On je dodao da verovatno još nije svestan uspeha i podsetio na poslednji hitac u kojem je pogodio "desetku".

"Znao sam da mi je to odlučujući metak, Norvežanin je bio 0,7 iza mene. Brzo sam pucao i kada sam pogodio, to je bilo to", kroz osmeh je rekao Sebić i podsetio da se dešavaju momenti kada se promaši meta, kao što je to danas uradio Ukrajinac Sergej Kuliš i otkrio da se i njemu desilo slično na finalu Svetskog kupa u Bolonji.

Sebić je na kraju rekao da medalju posvećuje Bobani Veličković, nekadašnjoj koleginici iz reprezentacije, koja je preminula prošle godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bolji smo od Crne Gore, idemo dalje...
Filip Filipović, vaterpolo, 2. 8. 2021.

Vaterpolo

02.08.2021. 10:29

Bolji smo od Crne Gore, idemo dalje...

Svaka utakmica na ovom turniru bila je bitna, svaka je otkrila i razotkrila neke stvari, a ova je pokazala da smo što se tiče pristupa i odbrane na pravom putu, rekao je kapiten vaterpolista Srbije Filip Filipović posle pobede protiv Crne Gore (13:6).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve