Sport
29.04.2022. 11:38
Beta

Promena na vidiku

Milan i Inter više neće deliti stadion?

Fudbalski klub Milan
Izvor: Shutterstock

Bahreinska kompanija "Investkorp" blizu je preuzimanja vlasništva nad fudbalskim klubom Milan, a novi vlasnici žele da izgrade poseban stadion za taj klub, preneli su italijanski mediji.

Očekuje se da će ugovor o preuzimanju vlasništva vredan 1,18 milijardi dolara biti finalizovan naredne nedelje, pošto će sledećeg četvrtka i petka biti potpisani preliminarni ugovori.

Izvršni direktor kompanije Mohamed El Ardi uveren je da Milan treba da ima svoj stadion, a ne da ga deli sa gradskim rivalom Interom.

El Ardi smatra da stadion mora da bude u vlasništvu Milana i posvećen navijačima tog kluba svaki dan.

Projekat izgradnje novog zajedničkog stadiona Milana i Intera odobren je krajem prošle godine, ali je sve dovedeno u pitanje zbog javne rasprave, koja neće biti održana pre maja.

Građevinski radovi na "San Siru" neće početi pre 2027. godine, pa milanski klubovi razmišljaju i o preseljenju van grada, i gradnji stadiona u opštini Sesto San Djovani.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ibrahimović o tome do kada će igrati za reprezentaciju
Zlatan Ibrahimović

Švedska

30.03.2022. 10:05

Ibrahimović o tome do kada će igrati za reprezentaciju

Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović rekao je da se nada da će nastaviti da igra za tu reprezentaciju, uprkos eliminaciji skandinavske selekcije u baražu za Svetsko prvenstvo.
Close
Vremenska prognoza
mist
7°C
08.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve