Sport
27.05.2019. 19:45
R.E./Index.hr/Foto:AP

MILIONI IDU U BIRMINGEM: Aston Vila se vratila u Premijer ligu (VIDEO)

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nakon tri godine čekanja i izgubljenog finala prošle sezone od Fulama, sjajna Aston Vila ponovno je deo Premijerlige. Klub iz Birmingema srušio je Derbi sa 2:1 na legendarnom Vembliju u finalu plej-ofa za ulazak u elitu i vratio se gde mu je i mjesto, piše.

We are Aston Villa...

Bivši evropski prvak iz 1982. godine ove je sezone svladao istog rivala 3:0 i 4:0, a danas je ispisao istoriju i zaradio čak 200 miliona evra, piše Index.hr.

Džon Teri, koji je pomoćnik glavnom treneru Vile Smita, slavi danas na kultnom engleskom stadionu, a na drugoj strani njegovi prijatelji iz igračkih dana u Čelsiju Frenk Lampard (trener Derbija) i Ašli Kol tuguju jer nisu uspeli da nakon 11 godina vrate klub u prvu ligu. 

Veliki ulog naoružao je oprezom obe ekipe, posebno u prvom poluvremenu. Tek po neka poluprilika mogla se videti pred golom, uz puno prekršaja, prekida igre, pa i kartona.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(Scott Wilson/PA via AP)

Vila je povela u najboljem mogućem trenutku. Igralo se 44. minut, Ahmed Elmohamadi je sa desne strane savršeno ubacio u peterac Derbija, a El Ghazi u padu glavom pogodio donji levi ugao za veliko vodstvo pred odmor.

Bio je to pravi šok za Derbi, od kojeg se nije uspeo oporaviti sve do finiša utakmice, pa je u 59. minuti primio novi gol. El Ghazi je sjajno prošao s leve strane, šutirao sa ivice šesnaesterca, a lopta je nakon bloka pala u peterac gde je Džon MkGin sjajno skočio i pogodio glavom za velikih 2:0.

Kontrolisala je Vila utakmicu, a Lampard je u 63. minutu u igru uveo Džeka Mariota, koji je probudio svoju ekipu. Prvo je u 76. njegov odličan volej završio malo pored desne stative, a u 82. minuti je uspeo da  smanji rezultat na 1:2.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(Mike Egerton/PA via AP)

Usledio je veliki pritisak Derbija za izjednačenje, ali je ekipa iz Birmingema ipak izdržala osam minuta sudijske nadoknade i sačuvala prednost za veliki povratak u elitno društvo engleskog fudbala, a na tribinama je veliki uspeh proslavio i princ Viliam.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve