Sport
10.08.2023. 11:43
R.E.

"Godina prođe, dan nikad"

Milorad Čavić će tužiti Plivački savez Srbije

Milorad Čavić
Izvor: EPA / PATRICK B. KRAEMER

Milorad Čavić ostaće upamćen kao jedan od najboljih sportista koje je Srbija ikada imala.

Iako je prošlo 15 godina i danas se pamti njegova čuvena trka protiv Majkla Felpsa na Olimpijskim igrama. Trka će ostati upamćena kao jedna od najvećih "krađa" u istoriji sporta jer je Milorad Čavić ostao bez zlatne medalje zbog nedovoljno jakog pritiska senzora na zidu, iako je bio brži od Felpsa. 

Iste godine (2008.) osvojio je titulu prvaka Evrope na 50 metara delfin stilom, Međutim, napad na zlato u istoj disciplini onemogućen mu je zbog nošenja majice "Kosovo je Srbija" na pobedničkom postolju. 

Tačku na najuspešniju godinu u karijeri stavio je zlatom na 100 metara i srebron na 50 metara delfin na EP u Rijeci.

Danas, deceniju i po od najvećih uspeha u karijeri Milorad Čavić oglasio se objavom na Instagramu u kojoj je najavio tužbu protiv Plivačkog saveza Srbije.

"Godina prođe, dan nikad. Bio je u Laušević u pravu kada je rekao da je Srbija "zemlja gde se u svemu kasni. Samo se umire pre vremena".

"Fun fact: da li znate da sam zahvaljujući plivačkom savezu ostao bez dve nagrade iz 2008. godine i da se još malo pet godina peglam sa istim savezom za svoje Nacionalno Sportsko Priznanje? Vidimo se na Sudu u novembru, PSS. #Obraz kao đon".

Veliki šampion je rođen 1984. godine u Anahajmu u Sjedinjenim Američkim Državama, ali je od početka do kraja plivačke karijere plivao za Srbiju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve