Sport
17.06.2024. 12:54
Beta

Partizan

Vazura o Stanojeviću, dolasku novih igrača, protestima navijača...

partizan, FK partizan
Izvor: Shutterstock

Generalni direktor fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura izjavio je u Beogradu da je trener Aleksandar Stanojević najveće pojačanje tima za narednu sezonu, ali je najavio i dolazak novih igrača.

"Pre svega, zahvaljujem (Igoru) Duljaju i (Albertu) Nađu. Imali smo dve teške godine iza sebe. Nažalost, prošle sezone smo od situacije da se borimo za titulu, došli do potpuno drugih okolnosti izgubivši mnogo bodova. To ne sme da se dešava Partizanu, zato smo doveli trenera koji je za mene najbolji u Srbiji i ugovorom na tri godine obezbedili stabilnost", rekao je Vazura novinarima na početku priprema crno-belih, preneo je portal Mocartsport.

"Stanojević je najveće pojačanje iz moje perspektive, ali ćemo dovoditi i igrače. Bilo je istovremeno i mnogo teško i mnogo lako dovesti Stanojevica. Veliki je partizanovac i sa te strane je bilo lako, ali je situacija oko kluba je komplikovana. Ipak, presudilo je što je veliki navijač Partizana", dodao je on.

Kada su igrači u pitanju, Vazura je rekao da je Partizan prošle sezone angažovao 15-16 fudbalera i da će okosnica tima biti zadržana.

"Međutim, sigurno će doći još četiri ili pet fudbalera. Đorđe Jovanović je već tu, a očekujemo bar još četiri igrača. Trener želi da ima formiran tim što pre, ali klubovi u ovom periodu godine odugovlače i traže više novca. Imamo igrače sa kojima pregovaramo već duže vreme i očekujem da neki transferi budu realizovani već u narednim danima", rekao je Vazura.
 

On je istakao da je prelazni rok "živa stvar" i nije isključio odlaske.

"Razgovarali smo sa Saldanjom i dogovorili da bude fokusiran na tim do kraja kvalifikacija. Imamo interesovanje za njega, ali i za druge igrače. Ipak, prelazni rok nije praktično ni počeo i ima vremena. Očekujem da će se oko odlazaka i dolazaka znati više za oko 15 dana", rekao je Vazura.

"Ne znam koliko ćemo zaraditi od prodaja, nisam vidovit kao kolega iz Zvezde koji najavljuje koliko će profitirati. Kada prodamo igrača obelodanićemo. Svakako, biće prodaja i to bolje nego što smo planirali", dodao je on.

Čelnik Partizana istakao je da će tokom sledeće nedelje doći do određenih kadrovskih promena u rukovodstvu, ali se i osvrnuo na proteste navijača koji zahtevaju smenu uprave.

"Ne želim da komentarišem proteste, ali kada se već to od mene traži - žao mi je što se to dešava. Nadam se da će se stav u nekom trenutku promeniti. Navijači koji protestuju imaju svoje metode, međutim organi kluba su izabrani legalno. Postoji Skupština kluba", rekao je Vazura.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
thunderstorm with rain
24°C
26.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve