Sport
26.09.2023. 13:02

Zvanično

Partizan potvrdio: Otkazuje se derbi!

fk partizan stadion
Izvor: Shutterstock

Generalni direktor fudbalskog kluba Partizan Miloš Vazura potvrdio je da se za sredu planiran "večiti derbi" protiv Crvene zvezde neće odigrati zbog proglašenog Dana žalosti povodom događaja na Kosovu.

"Proglašen je Dan žalosti za sutra, rečeno nam je da će se odložiti celo kolo koje je trebalo da se igra danas i sutra. Očekujemo zvanični dopis. Mi smo se spremali, ali nažalost sada nije tema fudbal, trenutno su neke druge stvari bitnije", rekao je Vazura za Arena sport.

Vazura je u svoje ime i ime Partizana izrazio saučešće porodicama stradalih Srba na Kosovu.

Zvanične potvrde o odlaganju ostalih utakmica devetog kola Super lige Srbije za sada nema.

Vlada Srbije saopštila je da je u sredu, 27. septembra, Dan žalosti povodom tragičnih događaja na Kosovu, u kojima je ubijeno najmanje četvoro Srba.

"Vlada Srbije moli sve medije i organizatore javnih manifestacija da u sredu, 27. septembra, prilagode svoj program danu žalosti i na taj način odaju poštu nastradalima na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju Vlade, nakon današnje sednice.

U sukobu grupe Srba sa Kosova i kosovske policije u nedelju, u selu Banjska, ubijen je jedan albanski policajac i najmanje četvoro Srba.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve