Sport
10.07.2019. 13:23
R.E./Index.hr

MIROTIĆ: Nikad u Barselonu? - To je rekao drugi Nikola

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nikola Mirotić juče je zvanično predstavljen kao novi igrač KK Barselona.Potpisivanjem za klub iz Katalonije,  španski reprezentativac i bivši NBA igrač, postao je najplaćeniji košarkaš u Evropi.

Naime, Mirotić je potpisao 3+1 ugovor prema kome će zarađivati 9 miliona godišnje, odnosno u neto iznosu negde oko 5 miliona po sezoni, piše Index.hr.

"Počinje nova era. Na kraju sezone mi se ukazala prilika za povratak. Nakon dugo razmišljanja shvatio sam da ovde sve savršeno funkcionše i da je ovo zaista najbolja odluka koju sam mogao da donesem'', rekao je na predstavljanju Mirotić, koji je u NBA-u proveo poslednjih pet sezona.

"U Barceloni je uvek pritisak od osvajanja titule i to je jedan od razloga zbog kog sam prihvatio poziv. Razgovarao sam s trenerom Pešićem, pričali smo 15 minuta, bio je jako srećan što dolazim. Obojica imamo iste ciljeve. Postojao je interes i nekih drugih evropskih klubova, ali ponuda Barse je bila najbolja. Želeo sam da se vratim i to sam učinio'', rekao je Mirotić.

 Pre odlaska u NBA, Mirotić je bio igrač Reala i tada je izjavio da nikad ne bi zaigrao za Barsu.

"Tada sam bio drugi Nikola. Uvek sam davao sve za klub za koji sam igrao. Zaslužiću poštovanje navijača, biću maksimalno posvećen. Navijači Reala me ne brinu. Odluke koje donosim tiču se samo mene. Srećan sam što sam u Barsi i za mene je ovo korak napred u karijeri. Imao sam nekoliko odličnih godina u NBA-u, ali sad sam poželeo nešto drugačije za porodicu", rekao je Mirotić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve