Sport
20.03.2020. 15:32
R. E. / Index. hr

NA POMOLU NOVI REALITY SHOW? Bivše NBA zvezde igraće u karantinu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Komesar NBA lige Adam Silver nedavno je govorio o mogućnosti odigravanja egzibicione utakmice na kojoj bi prethodno testirani, zdravi igrači nakon perioda izolacije mogli zabaviti svet željan sportskih događaja.

Samo nedelju dana nakon prekida većine sportskih takmičenja u svetu postala je jasna važnost sporta kao bega od problema. A sad kad je problem koronavirusa globalan i kad je distrakcija i zabava ljudima u izolaciji potrebnija nego ikad, sporta nema, prenosi Index. hr.

Glavni problem Silverove ideje je mogućnost da se neko od igrača ozbiljnije povredi i ne bude na raspolaganju svome klubu kad se sezona jednog dana nastavi. Ali takav problem nemaju reper i glumac Ice Cube i njegova Big3 liga, koja bi zaista mogla da organizuje tako nešto. Štaviše, ideja je da se organizuje ceo turnir i da posluži kao svojevrsni reality show.

Big3 je liga u kojoj leti penzionisane košarkaške zvezde igraju tri na tri, a Ice Cube je njen idejni tvorac. On i suosnivač Jeff Kwatinetz već pregovaraju s televizijama o mogućnostima prenosa.

Ideja je, piše Yahoo Sports, napraviti tronedeljni turnir za između 16 i 22 igrača, negativnih na koronavirus i zatvorenih u karantinu u Los Anđelesu, u veliku kuću koju bi omogućila liga. U njoj bi bio košarkaški teren, igralo bi se sedam rundi, a nakon prve bi se saigrači izmešali. Kad igrač skupi tri poraza, ispada iz takmičenja. Ako bi neki igrač u bilo kojem trenutku napustio karantin, bio bi izbačen.

U prenosima ne bi bile samo utakmice, nego bi sve bilo pretvoreno u reality show, što znači da bi kamere pratile i život ukućana i njihove odnose, kao u "Velikom bratu" i sličnim emisijama. Najbolja tri igrača na kraju takmičenja podelila bi višemilijunski nagradni fond. 

"Ako možemo da zaštitimo igrače kroz testiranje i karantin, Ice Cube i ja mislimo da možemo navijačima ponuditi siguran i zabavan oblik košarke koji bi im pomogao da izguraju period kroz ovu pandemiju. Mi smo u šoubiznisu već 30 godina, to je naš posao. Ljudi žele da se zabavljaju zabavljati i uživaju u sportu u ovim teškim vremenima, a mi smatramo da će ovo pomoći", rekao je Kwatinetz za Yahoo Sports.

Koronavirus u svetu sporta:

Trećina tima Valensije pozitivno na koronavirus

Spisak sportista koji su zaraženi koronavirusom

UEFA suspendovala Ligu šampiona i Ligu Evrope

RUDI GOBER ZARAŽEN: NBA i Evroliga suspendovale sezonu zbog koronavirusa

Kako je koronavirus prekinuo tradiciju staru skoro 200 godina…

 Evropsko prvenstvo odloženo za 2021. godinu

 Japan se ne priprema za odlaganje Olimpijade

NBA traži pomoć od banaka i ima tri opcije za završetak sezone

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
14°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve