Sport
05.06.2022. 19:18

Rolan Garos

Nadal: Ne znam šta će biti u budućnosti, ali pokušaću da nastavim

Rafael Nadal
Izvor: EPA / MOHAMMED BADRA

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da će se boriti kako bi nastavio karijeru, posle teške povrede stopala uprkos kojoj je osvojio rekordnu 14. titulu na Roland Garosu, odnosno 22. grend slem titulu u karijeri.

"Teško mi je da opišem kako se osećam. Nisam verovao da je ovo moguće, da ću biti ovde kao 36-godišnjak, ponovo konkurentan i da ću ponovo igrati u finalu na najvažnijem turniru u mojoj karijeri. Ovo mi znači sve. Ovo mi daje mnogo energije da nastavim. Želim svima da zahvalim. Ne znam šta će se dogoditi u budućnosti, ali nastaviću da se borim, pokušaću da nastavim, hvala svima", rekao je Nadal posle meča.
 

Nadal je u finalu Rolan Garosa pobedio Norvežanina Kaspera Ruda sa 6:3, 6:3, 6:0 i osvojio 14. titulu na tom turniru i rekordnu 22. grend slem titulu u karijeri.

"Za mene, ali i mnoge ljude koji vole istoriju sporta, ovo je najbolji turnir na svetu i hvala svima koji su omogućili ovako sjajan turnir. Učinili ste da se osećam kao kod kuće", dodao je 36-godišnji Nadal.

On je čestitao Rudu na plasmanu u finale i ocenio je da ga čeka uspešna karijera.

"Bilo je zadovoljstvo igrati protiv tebe ovde u finalu na Rolan Garosu. Ti si sjajan. Želim da ti čestitam na sjajnoj karijeri koju već imaš. Posebno ove dve nedelje, mislim da je ovo vrlo važan korak napred. Veoma sam srećan zbog tebe, tvoje porodice i tvog tima. Želim ti sve najbolje u budućnosti", rekao je Nadal.

On je zahvalio svojoj porodici i svom timu na podršci i rekao da bez njih ništa od ovoga ne bi bilo moguće.

"Potpuno je neverovatno, sve stvari koje se dešavaju ove godine. Ne mogu da vam zahvalim na svim stvarima koje radite za mene i koje ste radili. Da nije bilo vaše podrške u teškim trenucima, ništa od ovoga ne bi bilo moguće, odavno bih bio u penziji", naveo je španski teniser.

Rud je prvi put u karijeri igrao u grend slem finalu.
 

"Čestitam Rafa, ovo ti je 14. titula ovde i 22. grend slem trofej, svi znamo kakav si šampion. Danas sam saznao kakav je osećaj igrati protiv tebe u finalu, nije lako, nisam prva žrtva, znam da ih je i ranije bilo mnogo. Dočekali ste me otvorenih ruku u tvojoj Akademiji, ti i tvoja porodica i zahvalan sam na tome", rekao je Rud.
 

On je zahvalio svojoj porodici i ekipi na podršci i izrazio nadu da će svi biti uz njega i na putu do nekih drugih grend slem finala.

rafael Nadal
Izvor: EPA / CHRISTOPHE PETIT TESSON

"Nadam se da možemo da nastavimo ovo putovanje, da ćete mnogo godina biti uz mene. Hvala gradu Parizu i navijačima, ovo je bilo neverovatno iskustvo. Svaki put sam igrao pred 10.000 navijača, bilo je lepo igrati pred punim tribinama, posle dve teške godine zbog kovida. Bili ste dobri prema meni, veliko vam hvala. Ovo je velika motivacija da se vratim sledeće godine i naučim francuski. Nije lako, ali je moguće, ne mogu da dočekam da se vratim", naveo je Rud.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nadal je kralj Rolan Garosa
Rafael Nadal

Svaka čast!

05.06.2022. 18:30

Nadal je kralj Rolan Garosa

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je danas rekordni 14. trofej na Rolan Garosu u Parizu i 22. grend slem titulu u karijeri, pošto je u finalu pobedio osmog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda posle tri seta, 6:3, 6:3, 6:0.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve