Sport
15.03.2022. 20:05
Beta / AFP

Uvrede sa tribina

Nadal o Osaki: U životu ništa nije savršeno

rafael Nadal
Izvor: EPA / RAY ACEVEDO

Četvrti teniser sveta Rafael Nadal rekao je da se saoseća sa japanskom teniserkom Naomi Osakom, ali je dodao da bi svi trebalo da budu spremni na uvredljivo ponašanje navijača.

"Lak odgovor bi bio da kažem, osećam se loše zbog toga što se desilo, to nikada ne bi trebalo da se desi. Ali u stvarnom životu se dešava da gledaoci vređaju ili da su neprijateljski raspoloženi. Koliko god da je to strašno za čuti, na to treba da budemo spremni, zar ne?" rekao je španski teniser.
 

Osaka se u rasplakala na meču mastersa u Indijan Velsu protiv Ruskinje Veronike Kudermetove (0:6, 4:6), nakon što je jedan navijač uzviknuo "Naomi, loša si".

Ona se ranije tokom karijere suočavala sa anksioznošću, a zbog zaštite svog mentalnog zdravlja odbila je da učestvuje na konferencijama za medije na prošlogodišnjem Rolan Garosu.

Nadal je dodao da igrači moraju da se nose sa ovakvom vrstom problema.

"Razumem da je Naomi patila i da je zabrinuta za mentalno zdravlje. Sve što joj želim je da to prebrodi. U životu ništa nije savršeno. Morate biti spremni da se suočite sa problemima", istakao je rekorder po broju grend slem titula (21).
 

Sličnu izjavu je dao i bivši prvi teniser sveta Endi Marej, koji je dodao da ne razume zašto neki navijači idu na sportske događaje samo da bi vređali.

Nadal je prošle noći osigurao plasman u osminu finala mastersa u Indijan Velsu pobedom nad Britancem Danijelom Evansom sa 7:5, 6:3.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Sportisti moraju da budu spremni na uvredljivo navijanje"
Endi Marej

Endi Marej

14.03.2022. 18:10

"Sportisti moraju da budu spremni na uvredljivo navijanje"

Britanski teniser Endi Marej rekao je da igrači moraju da budu spremni na uvredjljivo navijanje navijača, da se to redvno dešava u ostalim sportovima, ali i da ne razume zašto neko ide na sportske događaje samo da bi vređao učesnike.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve