Sport
09.09.2019. 13:35
R.E./Vijesti

NADAL: Želim da imam jedan trofej više od drugih, ali ne igram zbog toga

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Rafael Nadal je sinoć odigrao još jedan nezaboravan meč u karijeri, a jedan od najboljih i najiscrpljujućih - Španac je u velikom finalu US Opena pobedio Danila Medvedeva iz Rusije, rezultatom 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4 posle nepunih pet sati igre.

Nadal je tako stigao do 19. Grend slem trofeja, ima jedan manje od Rodžera Federera, a sada i velike šanse da do kraja godine dođe i prvog mesta  na ATP listi.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Sarah Stier

Do pobede je došao u duelu sa sjajnim ruskim igračem.

"Poslednja tri sata meča bila su veoma veoma intenzivna. Veoma teška kako mentalno, tako i fizički. S druge strane, i Danil je zaslužan za sve to, način na koji se borio, kako je igrao, to je bilo šampionski. Svaka mu čast. Zaista verujem da će imati još mnogo prilika za pobede", izjavio je Nadal.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Charles Krupa

Nadal je svestan da je to bio jedan od posebnih mečeva...

"Način na koji je meč postao tako dramatičan na kraju, to ga čini nezaboravnim, postao sam dio istorije ovog sporta", rekao je Nadal.

Povezane vesti - VIŠE OD FINALA: Nadal za korak ka besmrtnosti, Medvedev za spas generacije

I nakon tolliko godina, Španac je u vrhu i ima motiv da ide dalje.

"Želio bih da budem taj koji će imati jednu titulu više, ali o tome ne razmišljam i ne izlazim na trening svakodnevno, niti igram tenis zbog toga. Igram ga zato što ga volim. Ne mogu da mislim samo o Grend slemovima. Tenis je više od toga. Moram da mislim i na ostale stvari. Igram da bih bio srećan. Da, volio bih da budem taj sa jednim peharom više, ali neću biti ništa više niti manje srećniji ako se to dogodi ili ne dogodi. Ono što mi daje to lično zadovoljstvo je činjenica da sam dao sve od sebe. S te strane sam veoma miran i zadovoljan sobom", zaključio je šampion US Opena.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve